Komentáře

Zpět na článek

Karel Steigerwald: Stalinismus s lidskou tváří očima chlapce z venkova

20 komentářů

Uživatel_5919578
@lug70 Jako třeba ty, smradlavej bolševiku?? Ale ty ses nikde neuchytil, ty jsi jen vypatlanej lúzr, něco jako Patuik a Čermák, toho času v krimu 😃😃
Petr Minář
@TCerny
RuSSký agent, křivák TCerny, vylezl ze své pohodlné nory v emigraci na Západě s whataboutismem, poslední zbraní komunistických štváčů. Článek je sice o OKUPACI ČESKOSLOVENSKA ruSSkou vrahounskou sběří, ale TCerny se nestydí vylézt s Banderou... Čirý hnus. TOHLE si tu dovoluje drze blábolit, v zájmu ruSSkého vraha, o "lidských bestiích"...
Alois Rudý
Lhát to by ti novinářský pisálku šlo. V srpnu 1968 nás nepřepadla "horda asijských Rusáků", ale na rozkaz prvního tajemníka ÚV KSSS Ukrajince Brežněva nás obsadila vojska Varšavské smlouvy v čele se SSSR a do Prahy a Středočeského kraje přijeli na tancích jako první, většinově a pod praporem SSSR vojáci z Ukrajiny. To oni tady v prvních dnech páchali zvěrstva na civilistech. Kdo dnes pomáhá postsovětské Ukrajině plive na památku jejích obětí ze srpna 1968 v Československu. Nezapomínáme, neodpouštíme.😑
Uživatel_5919578
@Frantisek Najman Totalitu máš ty v kebuli. Totalitu vakua 😃😃
TCerny
lug70
21. srpna 2025 • 14:29 pise.
"Nejlepší je, když takové články dnes píše novinář s chmurnou minulostí z časů tvrdé normalizace s hromadou aktů v archivu StB, agent s krycími jmény "Les, Vor, Kuna, Dramaturg". To je zajímavé, jak se někteří exponenti minulého režimu dobře uchytili v novém režimu. Stačilo jen v pravý čas obrátit kabát a lísat se k těm správným pánům."

Podival jsem se jak mi doporucil Lug 70 na " ibadatelna .cz " a skutecne tam stoji , ze Steigerwald , ktery je jen o 2 roky mladsi nez ja byl od r. 78 , pote co zacal v r. 67 studovat FAMU ( ja zacal v r. 66 coby chirurg na Bulovce) veden u STB pod znackami : "Vor,Les,Kuna , Dramaturg etc." ale ja osobne mu to nemam za zle , neb byl patrne k tomu donucen.
Ja mel jen to stesti , ze mne ,dnes 82 leteho dedka tech prvnich 30 let po valce nikdo ke vstupu do KSC nebo ke spolupraci s STB nenutil a bez problemu jsem mohl vystudovat FVLKU 60-66.
Byla to krasna leta i kdyz jsem kazdy rok musel skladat naprosto stupidni zkousky z marxismu a chodit na majove pruvody.
Na komunisty jsme jak ve skole , tak na Bulovce potaji nadavali vsichni .Steigerwald byl ale mozna ke spolupraci donucen.
TCerny
Steigerwaldovi, ktery lici " hruzy srpna 68" bych doporucil Polsky film z r 2016 "Volyn"kde ukrajinske bestie za ryku: "Slava Ukrajine, at zije Bandera, musime naplnit reky polskou krvi a ukrajinskou krev ocistit zcela od polske spiny , doufame , ze Hitler nam pomuze ocistit Ukrajinu vyhlazenim Polaku "
Slava Ukrajine jak to pokazde zduraznuje Selenskij.
V tomto filmu v r. 1942 ukrajinsti Banderovci neuveritelnym zpusobem masakruji polaky- privazi polskeho dustojnika behem 1 min. za ruce a nohy mezi 2 kone ktere ho roztrhnou v puli za ziva,, polske deti obali slamou a zapali ktere tam pak pobihaji jako "horici kere" nez vydechnou, hlavy polaku usekavaji v lepsim pripade sekerou na spalku , jinak pozvolna jim urezavaji hlavy nozi, za ziva je skalpuji za staleho revu ukrajincu
" slava Ukrajine, slava Banderovi , smrt polakum ".
.Az hlavni hrdinka s malym ditetem najde ochranu u hitlerovskych vojaku pred ukrajinskymi nacistickymi bestialnimi banderovci.
A teto lidske bestii Banderovi udelil v r. 2010 ukrajinsky president
" Rad hrdiny Ukrajiny " pres protesty Israele a Polska.
Tento film zcela jiste nedoporucuji tehotnym zenam a psychicky labilnim lidem neb by je ty neskutecne drasticke sceny mohly stigmatisovat.
Tento film je samozrejme v teto Ukrajine prisne zakazan.
Steigerwald je jen o 2 roky mladsi nez ja a o " hruzach roku r. 68" mi jiste nebude nic vypravet neb ja zacal v r. 66 coby chiurg na Bulovce a Steigerwald zacal 67 studium na FAMU. ( toto jen na okraj )
lug70
@Uživatel_5919578 a hele, potrefená husa zakejhala. Ta se vždycky spolehlivě ozve.
Frantisek Najman
Stalinismus v současnosti u nás i v Evropě předvádí slavná EU. Demokracie je pohádka, existují jen různé formy totality, současná situace je toho důkazem.
lug70
Nejlepší je, když takové články dnes píše novinář s chmurnou minulostí z časů tvrdé normalizace s hromadou aktů v archivu StB, agent s krycími jmény "Les, Vor, Kuna, Dramaturg". To je zajímavé, jak se někteří exponenti minulého režimu dobře uchytili v novém režimu. Stačilo jen v pravý čas obrátit kabát a lísat se k těm správným pánům.
Bubák Bubák
@Uživatel_5919578 velmi hloupé i na tebe, uživateli 5919578 , pan Najman má samozřejmě pravdu, ale ty , soudruhu uživateli 5919578 to slovo neznáš a už vůbec nechápeš jeho význam.
TCerny
@Bretislav Valenta je chvalyhodne ze i anno domini 2025 renomovany agent STB od r. 1978 " Vor, Les ,Kuna ( bez "d") , Dramaturg , alias vulgo Karel Steigerwald zmuze potesit obcany tohoto Ceska jako je Bretislav Valen­ta.Tr­aunfü­rwar!
TCerny
@lug70 mockrat dekuji !! Dalsi diesbezügliche komentar oben.
TCerny
@lug70 Dekuji mockrat !
Prestoze jsem promoval na FVLKU v r. 1966 a pote pracoval nejprve na 1.chirurgii na Karlaku u prof. Pavrovskeho a pote na chirurgii Bulovka u prof. Knoblocha , kde jsem si udelal 2 atestace z chirurgie, v srpnu 68 jsem prevazel vysilacku ceskoslovenskeho rozhlasu v sanitce na fingovane jmeno a 2x mne chytili na hranicich s protistatnimi letaky , diplomem a vojenskou knizkou mne az do me illegalni emigrace na vodnich lyzich zJugosky pred 50 lety , nikdy nejaka STB nekontaktovala a vubec se mi nic nestalo, protoze treba reditel bulovky , Doc. panek , clen UVKSC byl tak slusny clovek , ze se mi nic nestalo a ani z prace mne nevyhodili.Tenhle Steigerwald, jen o 2 roky mladsi nez ja , ktery zacal az v r. 67 studovat na FAMu byl skutecne agent STB od r. 78! Proto pise Steigerwald, agent STB o "hruzach roku 68" a ja o tom, ze to byla nejkrasnejsi leta meho zivota , nikdy jsem v KSC nebyl , nikdy jsem se nijak politicky neangazoval a nikdy mne STB nekontaktovala a nikdo nepremlouval, abych vstoupil do KSC.
Emigroval jsem jen proto , ze mne nechteli pustit pracovat jako chiruga s 2 atestacemi znaleho jiz tehdy velmi dobre angl. i francouzsky ani do Lybie , ani do Alziru , jak jsem o to marne zadal.
lug70
@TCerny stačí se podívat na dokumentační portál o Státní bezpečnosti ibadatelna.cz, potom kiknout na vyhledávání a následně zadat do políček k vyhledání jméno a příjmení.
TCerny
@lug70 kde se lze docist o spolupraci s STB s "krycimi jmeny "Vor, Les, Kuna , Dramaturg ?Jsem jen o 2 roky starsi nez Steigrwald a prvnich 30 let po valce jsem v CSR jeho jmeno neznal.
Anatolij Vasil
@Petr Minář Děláš svou práci dobře.To by chtělo nějaké prémie!Co?🤮🤮🤮🤮🤮
Anatolij Vasil
@lug70 Musím vás upozornit,že Minář dnes dvakrát napsal že vás zda, nahlásí jak kdo chce.Byl vzteky bez sebe,když to napsal.Aby jste věděl kdo.
TCerny
21.srpen 68 jsem zazil coby mlady chirurg v Praze na Bulovce a take jsem si myslel , ze to je konec sveta.
Nicmene dalsi vyvoj ukazal , jak slaby odvar to byl tehdy v Praze ve srovnani s dnesni Gaza Streifen kde nestoji kamen na kameni a lide umiraji zizni a hladem, zatimco tehdy ivasori strileli skoro pouze do vzduchu a ohen na tancich se pokouseli hasit svymi cepicemi.
Predstava , ze by nekdo dnes v Gaze , na Ukrajine nebo i tehdy ve Vietnamu zkuil hodit horlavinu na Israelsky, Rusky , Ukrajinsky nebo americky tak byl by okamzite vcetne sirokeho okoli zpulverisovan.
Ja tehdy v Praze na Bulovce operoval pouze! 6 zranenych ukrajincu, co se prevrhli s autem coz bylo vse.
Tehdy jsem ty invasory z Ruska , Ukrajiny , Polska etc. k smrti nenavidel, dnes po 58 letech vidim jak slaby to byl odvar ve srovnani nepredstavitelnych snimku z Gaza Streifen kde nestoji kamen na kameni a lide umiraji zizni a hladem a z tehdejsi Prahy, kde byly banany jen zridka k dostani a vlozky byly mnohdy nedostatkove zbozi.
Pavel Nyklíček
Vše co z Ruska přišlo ztalo za ho.no.
Tak to řekl Zdeněk Pohlreich a měl pravdu.
Teď se svět točí kolem jednoho dědouška s kufříkem na hovínka.
Co dodat...
Bretislav Valenta
Potěšil jste mne, pane KS....👍