Zprávy

Zpět na článek

Václav Klaus mladší se diví. Ale čemu vlastně?

20 komentářů

meda_beda
21. září 2011 • 19:06
PORG vybudoval Ondřej Štefl. Zřizovatelem také půdovně bylo čitelné občanské sdružení, dnes velmi zvláštní neprůhledné sdružení, čítankový příklad těch proti kterým Klaus starší brojí (právem). Původní zakladatelé toho PORGu byli vyhnáni, neb byli překážkou přeměny školy špičkové na školu prestižní, což je pro někoho slovíčkaření, ale jisté rozdíly tu jsou. Nelze Klausovi ml. upřít zásluhu alespoň udržet kvalitu školy - řada jiných skvělých vzdělávacích experimentů z 90.let zanikla s odchodem svých "tatínků" zakladatelů a staly se prádelnami odložených studentů. Na druhou stranu jde na to čistě "strojírensky" - on už si elitní studenty vybere, takže jejich výsledky zdaleka neodrážejí kvalitu školy jako takové, oni by stejné výborné výsledky nejspíš podávali na jakékoli jiné škole. Tedy zásluhou současného PORGu není ani tak to, že by skvěle učil, ale že si skvěle vybírá studenty, kteří mají předpoklady podávat skvělé výsledky. A finančním krytím ČEZu se to buduje. Nad touhle mediální bublinou skřípí zuby ředitelé řady škol, z nichž mnohé odvádějí ne-li lepší, tak srovnatelnou práci.
von.rammstein
19. září 2011 • 21:36
proč má vlastně tak křivou hubu?
ivanb
20. září 2011 • 14:16
...no tak já jsem taky plechová huba, ale nikdy nebudu hulvátem a tato vaše otázka je napřesdržku!
von.rammstein
20. září 2011 • 17:47
jak to myslíte plechová?
pavel07
22. září 2011 • 08:04
No jako že když se někdo jako buran zeptá, proč má dotyčný nějaké postižení, tak ten s plechovou hubou ti řekne přímo, že jsi buran a nechodí okolo horký kaše.
meda_beda
21. září 2011 • 19:08
pokud se nepletu tak buď vrozená, nebo v dětství proběhlá obrna části obličejvých nervů.
sirien
19. září 2011 • 13:04
článek mě nijak moc nezajímal, ale nad tímhle se pozastavím:

Chodil jsem na ZŠ Londýnská (Praha). Všude se říkalo jak je úchvatně pokroková, jak se tam vyučuje moderními postupy, jak se klade důraz na individuální výuku, jak výborné má výsledky... pan ředitel byl neustále v mísních novinách, často i v celostátních.

A skutečnost?
Z páté třídy jsme se dostali na osmileté gymnázium tři a to ne kvůli škole, ale kvůli jedenapůlleté nalejvárně co nám zařídili rodiče - po škole jsme chodili na doučka matiky, češtiny u vysloužilých kantorek co se děsili nad tím co všechno neumíme a doma jsme večer dělali všeobecné přehledy. Jedna holka co by to taky zvládla utekla už z trojky na jazykovku. Všichni ostatní co měli trochu talentu a jejich rodiče rozumu se rozprchli do všech stran (sportovky, jazykovky, jiné základky). Na čtyřleté gymnázium se pak dostali dva další.

Z třídy kde bylo asi 22-25 dětí (měnilo se průběžně) jich šest skončilo na drogách (ve smyslu likvidační závislosti, nikoliv ve smyslu rekreačního užívání), o třech moc nevim, dvě se z toho dostaly, jedna si tim zkurvila život (pravda že ta neměla v životě moc štěstí obecně, sebevražda obou rodičů... ale i tak zbývá pět dalších)

Škola stála totálně za hov-no, ale měla dobrý PR a novináři co o tom věděli taky hov-no jí a jejího ředitele milovali.

Z Londýnské se doporučovalo několik gymnázií. O jednom z nich tehdy mámě známý z protidrogovky řekl že to tam má rád, že tam má jen v předposledním ročníku vyhlédnuté tři kandidáty u kterých jen čeká, až jim bude 18 a něco málo, aby je moh zabásnout za distribuci tvrdejch bez ohledu na jejich současnou ochranu nezletilých a o ročník níž už má vyhlídnuté další dva kandidáty - pochvaloval si že na tom gymplu fakt nemá těžkou práci a má za ně pak hezké prémie, když si to načasuje aby je zatknul před Vánocema.
sirien
19. září 2011 • 13:07
no, a proč tohle píšu - velmi jednoduché. Potkal jsem jistou mladou slečnu, co měla tu čest na onom slavném Klausovu gymnáziu učit... prachy prej ušly, ale morálně jí bylo na blití - totální protekcionismus, některé děti se nejen nesměly nechat propadnout, ale ani se jim nesměla dát čtyřka, jejich chování bez ohledu na to jak drzé, vulgární atp. se vždy smetlo pod koberec...
...měl jsem dokonce tu čest potkat dvě studentky (jednu tehdy aktuální a jednu bývalou) a to co mi povídaly taky stálo za to.

Prostě a jednoduše - ze všeho co vím je to slavné Klausovo gymnázium kvalitou totéž, co ta Londýnská: hromada shitu s nádhernym PRkem. Bylo by nádherné, kdyby novináři přestali v téhle republice žrát předžvejkaná moudra a chovat se jak pejsci na vodítku a taky si něco zjistili, než napíšou, že je něco kvalitní.
ivanb
19. září 2011 • 13:10
Kantorky se děsily a děti dělaly. A jináč to nebude.Škoda, že tu není hnidopich.
sendyman
19. září 2011 • 16:10
Ivane, je mi velmi líto, ale legendární Hnidopich, dej mu Přírodo lehkou zem, si ZÁSADNĚ nevšímal gramatických prohřešků diskutérů, tam ho zajímala věcná hodnota příspěvku.
Pranýřoval jen a pouze redaktory, kteří by to jako profesionálové umět měli.