Zprávy

Zpět na článek

Novým slovenským prezidentem bude Peter Pellegrini, porazil Ivana Korčoka

48 komentářů

Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 17:25
Dobrá volba pro Slováky ! Určitě lepší než prozápadní poskok Korčok,který v každé větě lže !
Martin Tuhý
7. dubna 2024 • 10:10
Slovensko si vybralo, nezbývá to než respektovat. Prozápadní Slováci měli prezidenta posledních 10 let, jednou za čas je třeba změna. Ficovi a Pellemu pomohla hlavně naprosto katastrofální pravicová vláda pod Matovičem, to je tady na východě tak trochu signifikantní, po naprostém rozložení ekonomiky i společnosti od pravičáků jsou voliči schopni volit prakticky kohokoliv, kdo uklidní situaci, v ČR to bude stejné.
Papanikula
7. dubna 2024 • 10:59
@Martin Tuhý
Ano mate pravdu katastrofální Matovič
Jozef Kolek
7. dubna 2024 • 10:08
Pelle ides!!!
Nora Lesňáková
7. dubna 2024 • 09:40
Slováci jsou nepoučitelní - nejdřív Slovenský štát a teď Slovenská socialistická republika (a s Putinem na věčné časy - nebo na věčnost?).
seng
7. dubna 2024 • 09:59
@Nora Lesňáková ale komunisti ve 46 roce na Slovensku volby nevyhrali,to jen v Čechách.
Papanikula
7. dubna 2024 • 11:00
@Nora Lesňáková
Spíše jsou nepoužitelný Češi komunisticky lampasak s komunistickou politruckou na Hradě a Fialová sekta u vlády mající podporu pouze 2 % obyvatel nejhorší vláda Nutelly od roku 1989
giorgio287
7. dubna 2024 • 11:18
@Nora Lesňáková
A rudý sviňák na pražském hradě se soudružkou politručkou s eurosocialistickou vládou lháře Fialy je jako co?!? Nemistrujte Slováky. My jsme na tom hůř.
Papanikula
7. dubna 2024 • 09:26
Slováci opét ukázali západnímu světu a především Čechům, že pokud se dokážou demokratické síly spojit, jsou sorosovci porazitelní.
Uživatel_5236112
7. dubna 2024 • 09:02
Jakou ženskou mne zajímá, jaká bude první dáma republiky, v předvolebním období jsem žádnou účast nezaznamenala.
Papanikula
7. dubna 2024 • 09:17
@Uživatel_5236112
Lepší žádná než jako u nás politická komunistická rozvedčice , komunistická podplukovnice absolventka skoly Klementa Gottwalda
Uživatel_5236112
7. dubna 2024 • 09:00
Nástup p. Pelegriniho do presidentského postu je pro mne zklamáním. Proti vynikající paní presidentce Čaputové, která velmi zvýšila kredit Slovenska ve světě, působí Pelegrini "neokróchaným" (neotesaným) dojmem. Jeho sliby pokojného a mírového Slovenska jsou nepodložené, protože takový malý stát nikdy nemůže rozhodovat sám o pokoji a míru ve světě. Jsou to tedy plané sliby, spíše lži. Po dlouhé době nelituju rozdělení Československa, i když i u nás Slovák Bureš si nekalými praktikami připravuje půdu k návratu.
Papanikula
7. dubna 2024 • 09:14
@Uživatel_5236112
Caputova podporovala vojnu .Pellegriny nechce dodávat granáty na účet státneho rozpočtu Slovenska , ať si udelaji sbírku
giorgio287
7. dubna 2024 • 08:50
Je dobře, že vyhrál rozum a ne válečný štváč. Z toho mají naši chciválkové pupínky. A když jich z toho pár šlehne, jen dobře.

A co Myrka, je zděšena? 🤣
Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 17:25
@giorgio287 SOUUHLAS
Saša Krach
7. dubna 2024 • 08:19
A na konec...Jsem vcelku rád že zde kňučí voliči co sami v naší zemi zapříčinili nevyváženost v politice... A mají tu drzost kritizovat Slovensko za chybu kterou udělali sami u nás. No...jsou mladí a život je poučí....😂 Tedy ty chytřejší.
Saša Krach
7. dubna 2024 • 08:09
Politika a volič by měl vždy dbát na vyváženost...Je to dobré pro politiků i voliče...Na Slovensku se toto nestalo a u nás se to úplně posr.a.lo..Následky nese volič a může fandit jakékoliv straně.
Závěr....Jsme z jedné líhně. 😝😂😂😂😂😂 😭😭😭🐂🐂🐂🐂
Papanikula
7. dubna 2024 • 07:50
Tak nějak. Vláda asociálního pětitunelu díky vítězství stylem cikánské férovky pěti stran proti jedné a k tomu jejich loutka na Hradě, to je přímo ukázkový příklad demokracie.
Pavel Nyklíček
7. dubna 2024 • 07:36
Myslím, že po tomto výsledku a vůbec po tom, co se na Slovensku děje, můžeme být hrdi ka naší současnou vládu a I prezidenta.
Slovensko se posunulo od našich hranic velmi výrazně.
Rozhodl prostý lid a prostý lid na Slovensku je někdy až velmi prostý.
U nás máme zvláštní skupinu seniorů, kteří jsou retiéři státu a jsou nejpočetnější voličskou skupinou i do budoucna a I když ekonomiku již příliš neovlivnují, budou vždy velmi zásadně rozhodovat, jak volby dopadnou, což je svým způsobem divné.
Mladým je to jedno a tak jak rozhodně jejich babička a tak bude politika státu vypadat.
Starý člověk je se vým zdravím a I s uvažování již příliš zkostnatělý a volí se i na LDN, kde holt ta demokracie musí také být, ale upřímně, má to ještě smysl?
Můj tchán 15 let volil i s Alzheimerem. Přišla komise a dědeček jakože čmáral na papír....🫤....jsou jich desetitisíce.
Posuňte hranici voličského práva pod 18 let.
Jsou to sice zobáci, ale ať si oni určí směr, kterým půjdou a ne člověk na sklonku života.
Papanikula
7. dubna 2024 • 07:52
@Pavel Nyklíček

Tak nějak. Vláda asociálního pětitunelu díky vítězství stylem cikánské férovky pěti stran proti jedné a k tomu jejich loutka na Hradě, to je přímo ukázkový příklad demokracie.

Jinak zvolit komunistického funkcionáře lampasaka lháře a agenta to chtělo místo mozku piliny
Petr Pavel musí byt ostudou každého slušného Čecha co neztratil paměť , přitom jste mohli volit třeba Fiasera
reproman
7. dubna 2024 • 07:54
@Papanikula Drž už tlamu ty hovado. Meleš furt jedno a to samý kolem dokola, den za dnem. Dokonce tady tapetuješ kopiema stejnýho příspěvku.
Papanikula
7. dubna 2024 • 09:45
@reproman
Vážený, velmi hloupý komentář, zcela nerespektující demokratickou a svobodnou volbu Slováků, tím spíše po období vlády stejně hloupých a neschopných politiků v čele s Caputovou, Kiskou , a nyní Korcokem. Nejlépe jim jde plivání jedovatých slin po porážce, výhrůžky typu Korcoka "to vám nezabudnem" a ukázky vlastní slabosti, malosti a neschopnosti přiznat porážku a uznat sílu soupeře ale hlavně vůli většiny (volební účast u Caputove =
= 40% , u Pelegrinniho = 60% , čili 20% voličů plus.). Kdo má tedy vyšší kredit?
reproman
7. dubna 2024 • 07:54
@Pavel Nyklíček Můj děda kdysi přestal chodit k volbám sám. Říkal, že to je teď už na nás...
Saša Krach
7. dubna 2024 • 08:02
@Pavel Nyklíček Indiáni měli radu starších a ta někdy dovedla mladého nabušeného náčelníka dostat do stavu rozumu.
USA má zase bývalé prezidenty něco jako....radu starších.
Nakonec i Rusko má něco podobného....A na konec historie , mnoho panovníků mělo radu,,,vesměs složenou z vysloužilců.😝😝😝😝😝😝
A co poradit vám.....Uvědomit si že i mladý člověk. Může být volem.🐂
reproman
7. dubna 2024 • 08:06
@Saša Krach Jenomže ta rada starších byla jaksi přefiltrovaná. Nebyl v ní každý kdo se dožil. Protože rozum není automatickou výbavou stáří. Znám až příliš mnoho starých blbců, a právě tolik velmi mladých s překvapivě zdravým rozumem.
Saša Krach
7. dubna 2024 • 08:27
@reproman Souhlasím jen okrajově...Kdo se narodí blbej na stáří je ještě blbější...A stáří které toto nepotkalo má zkušenost, vyváženost a zdrženlivost..,a to nepočítám, mají z čeho za svůj život čerpat...a vše se opakuje.😂
Papanikula
7. dubna 2024 • 07:22
Je vidět, jak všichni ti "demokrati" a "pravdoláskaři" jsou plní nenávisti, když nevyhrají a není po jejich
Pavel Maleček
7. dubna 2024 • 07:10
No Slováci navázali na to nejhorší, co ve své historii mají. Tedy na Macha, Hlinku a Tisa. Ti v době nástupu nacismu, tedy ideologie která dnes ovládá Rusko, též měli plné huby míru, aby se stali vazalem agresivně válčícího Německa. A s kecy o zajištění míru a národní samostanosti slovenské občany obratem do války či koncentráků posílali.
Nejsmutnější na tom je, že tyhle v slovenských hlavách temné pudy probudila Čaputová svým až fanatismem v prospěch bruseli a tamní neomarx-progres ideologie s multikulti, gender, LGBT či eko-klima vynucovaným sebemrskačstvím a falešně povinným dobrem a rovností pro všechny. To reinkarnovalo bezohledného mafiána Fica, který v snaze posílit tím získanou moc začal na falešně promírovou notu hrát.
Velmi varující i pro naši ČR společnost. Která infikovaná slovenským STBákem Babišem tamtéž směřuje. Který též profituje z až směšně poníženého lezení Fialovy vlády a prezidenta do bruselské řiti. A taky z plivání po tom jediném co Fialova vláda dobře dělá, ale špatně vysvětluje, tj. komplexní i vojenské pomoc Ukrajině.
Jestliže se Fialova vláda a prezident rychle nevzpamatují, máme tu během dvou let slovenský vývoj jak přes kopírák. V čele vlády demokracii destruující, stát dojící a Rusku sloužící mafián a jeho poskok ve funkci prezidenta.

Zda se to stane či nestane rozhodnou dvě figury - Fiala a Pavel. Osud státu a občanstva je jen a jen v jejich rukou. Jako Čaputová snad dopadnout nechtějí. Zatím však pro to dělají co můžou.
Pavel Nyklíček
7. dubna 2024 • 07:51
@Pavel Maleček
Máte naprostou pravdu, ale pokud čteme příspěvky, tak moc.lidi nemá vzdělání na to, aby pochopili.
Jim stačí jedno slovo válka a mají jasno.
Proč vlastně tito voliči nemyslí?. Prostě se tak narodili a I když mají problém určitě věci pochopit, jsou rádi, že jim to někdo napoví a namaha myslet je pryč.
Zvonili jsme klíčem na náměstí, abychom se opět po 30 letech vrátili.
Volby rozhodují důchodci a masivní populace bez vzdělání.
Co s tím dělat netuším...
Papanikula
7. dubna 2024 • 07:54
@Pavel Nyklíček
Tak nějak. Vláda asociálního pětitunelu díky vítězství stylem cikánské férovky pěti stran proti jedné a k tomu jejich loutka na Hradě, to je přímo ukázkový příklad demokracie.

Jinak zvolit komunistického funkcionáře lampasaka lháře a agenta to chtělo místo mozku piliny
Petr Pavel musí byt ostudou každého slušného Čecha co neztratil paměť , přitom jste mohli volit třeba Fisera
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
7. dubna 2024 • 08:01
@Pavel Nyklíček Proto jsme zvonili, abychom měli demokracii a mohli ve volbách volit toho koho chceme. Pro Vás je to očividně problém, že to nedopadlo tak jak chci já, podle mého vidění světa, že? Jak demokratické. To si pak odplivneme že to jsou důchodci a lidé bez vzdělání.
Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 17:26
@Pavel Nyklíček Hlavně že ty máš vzdělání a chceš tu machrovat.
Saša Krach
7. dubna 2024 • 07:01
Tak jsem si hloupě myslel že slovenský volič je vyspělí a přemýšlivý a postavení vlády oslabí opozičním prezidentem.
A dopadlo to jako u nás. Budou vládnout a každou blbost schválí od hradu až po vrátnici...Jsme bratři.. 😭😝😝😝😝😝😝
Pavel Nyklíček
7. dubna 2024 • 07:37
@Saša Krach
Buď nám to příkladem ve špatném slova smyslu příští rok.
Avatar - Petr Fojtik}
Petr Fojtik
7. dubna 2024 • 06:54
Gratulace . Užijte si to.
Uživatel_5417695
7. dubna 2024 • 06:36
Slováci v demokratické volbě ukázali, že srdce je táhne na východ, k Putinovi, pryč z EU a my tyhle jejich touhy musíme respektovat.
Jen doufám, že co nejdříve odejdou z NATO a EU.
seng
7. dubna 2024 • 06:58
@Uživatel_5417695 to je přesně to proč toho lidé mají dost,myslím kdo má jiný názor a chce hajt zájmy své země, tak je automaticky prorusky ,dezolat a podobně. Ne každý politik chce neustále posílat peníze a zbraně na Ukrajinu,někdo chce i jednat o ukončení konfliktu. Myslím, že u nás vláda také dojede na tohle téma.
Pavel Nyklíček
7. dubna 2024 • 07:41
@seng
Slovensko a jeho ekonomika je existenční závislá na EU a tak stejně jako Orban nebo i Babiš musí dělal politiku EU.
Bez EU by Slovensko nemělo šanci se uživit a lidi začnou odcházet k nám, kde je potřebujeme.
Uživatel_5417695
7. dubna 2024 • 07:50
@seng Ať Slováci hájí zájmy své země jak chtějí, ale proč mají být součástí spolku do kterého jen kopou a reálně jsou proti němu?
Pokud jsem členem nějakého spolku, tak bych měl respektovat jeho pravidla a ne se snažit ten spolek rozkládat a ničit.
Členství v nějakém spolku mě zavazuje k tomu, že se chovám nějakým způsobem a je úplně jedno o jaký spolek se jedná. I když budu třeba ve spolku zahrádkářů, tak se budu muset chovat dle stanov toho spolku a pokud mi to nebude vyhovovat, tak bych měl ze spolku odejít.
NATO a EU jsou spolky západních demokratických zemí. Pokud s tím mám problém, měl bych tyto spolky opustit.
Papanikula
7. dubna 2024 • 07:24
@Uživatel_5417695

Tak z EU by v současné době nebyl nadšený každý kdo ma v hlavě mozek
Uživatel_5417695
7. dubna 2024 • 07:52
@Papanikula
No vždyť určitě nikdo nebude Slovákům bránit v tom, aby z EU a z NATO odešli.
Richard Šebesta
7. dubna 2024 • 17:27
@Uživatel_5417695 Totální NESMYSL a lež jako věž.
seng
7. dubna 2024 • 06:20
Korcok se pěkně odkopal povolebnim projevem. Zdá se ,že lidé už začínají mít těch bruselskych poskoku dost a začínají vítězit politici hajici zájmy své země.
Pavel Nyklíček
7. dubna 2024 • 07:42
Slovensko je doslova existenčně závislé na EU.
Uživatel_5417695
7. dubna 2024 • 07:54
@Pavel Nyklíček
To mu ale nebrání v tom aby se snažilo kousat do ruky, která ho živí. :p
Jozef Kolek
7. dubna 2024 • 00:50
Pelle ideš!!!
Frank51482
7. dubna 2024 • 00:44
Tak konečně je jasné, kdo vyhrál na Slovensku volby na prezidenta. Povolební kecy Korčoka bylo jen trapné a odpudivé představení zhrzeného kandidáta, který si myslel, že to má v kapse. Na to, že je to bývalý diplomat se choval jako hovado. Ten to bude dlouho těžce rozdychávat.