Analýza

Zpět na článek

Bouřlivé kyjevské nebe: Rusové nacházejí díry v deštníku nad Ukrajinou, země volá o pomoc

26 komentářů

boberko
7. ledna 2024 • 10:32
Presidentem Vladimíre doraž už tu fašistickou Hydru.
Radek Kocvelda
6. ledna 2024 • 11:44
Sláma u kravina!
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 16:30
Nejlepším řešením pro mír by bylo přijmout Rusko do NATO.
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 19:36
@RASPUTIN To by bylo,ale falešný a pokrytecký západ to neudělá. A proč ne ? Protože je falešný a pokrytecký. Krásně to je vidět na příkladu muslimského Turecka.Turecko je v NATO ale dělá si co chce a západní země mu tolerují vše protože snad Turky potřebují ? Začnu třeba teror proti Kurdům,v roce 1974 přepadení Severního Kypru,které je v podstatě podobné s ruským útokem na Ukrajinu. V rusko-ukrajinské válce Turecko záměrně blokovalo a blokuje přístup Finska a Švédska. Jako asi jediný stát NATO Turci označili Izraelce za teroristy po útoku 7.10.loni když Izrael odpověděl na útok hamasu.Mohl bych pokračovat dál ve výčtu věci,které mnohdy nedělá ani Rusko,ale Turecko ano a zatímco u Ruska to vadí u Turecka nikoli.
Miloslav Podhola
5. ledna 2024 • 14:10
Kdy svět procitne a na UA se začne jednat o mírovém řešení. Všem dochází finance a odhodlání.
Saša Krach
5. ledna 2024 • 11:16
Jen pro Fera....Fero jak vidím a čtu jsi expert na válku...A ani generálové co něco dokázali na tebe nemají....
Tak mi prosím vysvetli....Voják čerstvé naverbován a dostal to nejmodernější na zabíjení lidí...
Jak asi dopadne při boji ..Už se těším na tvou odpověď....😂
Avatar - fero52}
fero52
5. ledna 2024 • 10:44
Kdysi jsem věřil tomu, že "mírotvůrci" z ruské páté kolony jsou podplaceni, ale už si to nemyslím. Takové cynické a stupidní žvásty by za prachy nevyplodili! FSB musí mít o nich pěkně šťavnaté kompromateriály, když je s nimi dokáže přinut hlásat takové pitomosti, že ze sebe dokážou udělat naprosté magory.
Když slyším ty pokrytecké kecy o míru a potřebě diplomatického řešení a výzvy k příměří ve chvíli, kdy je už 1/2 Ukrajiny srovnaná se zemí a ruské rakety masakrují bezbranné obyvatelstvo a vyhání ho z domovů, resp. z vlasti, otevírá se pomyslná kudla v kapse. Na stole jsou jenom 2 možnosti = porážka Ruska anebo kapitulace Ukrajiny (a s ní celého konceptu NATO i EU)!! Konec války je v rukou Kremlu! Pokud složí zbraně Rusko - bude to konec války, nastane mír; přestanou-li bojovat Ukrajinci - bude to konec Ukrajiny.Už vidím, jak jde ten zmetek Orbán "diplomaticky" dojednávat smír se sousedem, který mu podpálil dům, znásilnil ženu a zabil dítě!!! Jak Harabin, Fico, Babiš či Chmelár nabízí Maďarsku za mír Podunajskou a Výchoslovenskou nížinu (Klausovi, Okamurovi s Konečnou nestačí analogie Sudet!?). Jednat s prolhaným a zákeřným Ruskem o příměří, pokud nepřestane ostřelovat Ukrajinu a nezačne stahovat jednotky z okupovaných území, by znamenalo jen ukrajinskou sebevraždu, oddychový čas pro lstivý Kreml, aby doplnil zásoby a stavy mužstva .... asi jako kdyby Sověti uzavřeli příměří s nacisty během stalingradské bitvy, resp. Spojenci zahájili mírová jednání s Hitlerem v r. 1942, kdy ovládal wehrmacht většinu Evropy a ruské území až po Kavkaz a Moskvu 🙁 Když Babiš, Milanović anebo maďarský ministr zahraničí Szijjártó pokrytecky blábolí, že model mírových jednání v případě konfliktu Izraele a arabských agresorů by měl fungovat i v případě Ukrajiny, zamlčuje hlavní pointu, že třeba mírové dohodě s Egyptem předcházelo vítězství napadeného Izraele nad arabskými státy během Jomkipurské války,rozdrcení egyptské armády a izraelská okupace celého Sinajského poloostrova a Suezu.
Saša Krach
5. ledna 2024 • 11:05
@fero52 Papachu máš...samopal ti dají....a můžeš do zákopů..Pavel pan prezident tě pustí...A kdyby se usmíval pod bradku....
Ale nejdříve vysvětli nebo přečti spolubojovníkům svůj názor....a dej pozor na svůj zadek...😂
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 16:29
@fero52 ....... Ferdo, pořád je lepší zahájit mírové jednání v době, kdy je zpustošená polovina Ukrajiny, než čekat až bude zpustošená celá. Tedy alespoň pro Ukrajince.
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 16:46
@fero52......Ferdo, je jasné, že po každé válce dochází ke změně hranic. I Česko by mělo vznést požadavek na navrácení území Slovenska a části západní Ukrajiny, které patřily k Masarykovskému Československu a byly nám ukradeny.
Avatar - fero52}
fero52
5. ledna 2024 • 10:43
trollové se už po ránu vyzvraceli, koukám. Hlavně, že kdejaký "analytik", který zná válku jen z Netfixu , či štábní stratég ohlašující již v únoru 2022 brzké zhroucení ukrajinské obrany, má ještě stále tu drzost kritizovat taktiku a heroické "neúspěchy" ukrajinské armády vyzbrojované - navíc s ročním zpožděním - víceméně 30-50 let starými zbraněmi (bez loďstva, letectva a dalekonosných raket) 🙁 Třeba tzv. "bezpečnostní analytik" Richard Stojar v rozhovoru pro iROZHLAS.cz v březnu 2022 řekl, že "předpokládá ukončení bojů nejpozději v květnu 2022", a to příměřím 🙂 .... Podobně se vyjadřovala řada západních generálů, kteří nikdy nezažili podobný typ války (o Brouku Pytlíkovi Šándorovi ani nemluvě) !!
"Situaci na Ukrajině, jejíž armáda ztratila tempo ve své protiofenzivě proti okupačním ruským silám na východě země, může Západ zvrátit zvýšením vojenské pomoci Kyjevu", řekl v rozhovoru pro The Guardian americký historik Timothy Snyder !!! Jenže slavné NATO, které stále radí Zalužnému, jak bojovat, není schopné uchránit před ruskými nálety ani ukrajinské přístavy ležící na jeho vlastních hranicích 🙁 Tohle není "Pouštní Bouře" ani protiteroristická operace proti drbanům z Talibánu ! tohle je Stalingrad 1942! Typ války, který žádný západní generál nikdy nezažil na vlastní kůži ! 🙁 ****­******­******­****
Reakce hlupáků číst nebudu, takže se zbytečně nesnažte.
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 11:10
@fero52 Jasně nečti," moudrý muži " , nejchytřejší na světě. Jen mi k tvé analýze s níž částečně souhlasím chybí nějaká moudroust,tedy co dělat dál. Ale to už asi tvůj mozek nestíhá,že ?
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 11:15
@Richard Šebesta Jen poslední věc ty mudrlante. I korejská válka nakonec skončila,ale podle tvé rady se mělo válčit dál a dál,buď tedy porážkou KLDR a SSSR a Číny jež se angažovali otevřeně na straně agresora nebo porážkou J.Koreje a jejich spojenců. No a představ si vono neplatila ani jedna varianta. Jak je to možné ? Moudrá hlavo ?
giorgio287
5. ledna 2024 • 10:01
Stačí přestat válčit. Pak na nikoho rakety z nebe padat nebudou. Území na východě jsou stejně navždy ztracená.

Pokud to ovšem kyjevským indiánům Velký bílý otec dovolí...
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 10:16
@giorgio287 Souhlasím,ovšem týká se to i Ruska. Chuť přestat válčit musí mít obě strany,nestačí jen jedna. Pravdou je,že Ukrajina,NATO i EU nechce skončit ani náhodou,pokud jde o Rusko objektivní zprávy z našich medii bohužel nemáme.
Saša Krach
5. ledna 2024 • 09:37
Jen tak ..Ukrajina vyhrává blíží se ke Krymu....a tam je připravený ,,,dělostřelectvo s atomem....A čeká na povel. Janků je dost co dají tento povel....
A také jen tak pro Janka Hrabětu....Vojákům v této válce z jakékoliv strany se umírat určitě nechce...i když pár se jich najde,,,a určitě přemýš­lejí­....pr­oč.A pokud ti chybí válka ..tak tam jdi , na týden ...A budeš pískat jinou písničku....Možnost máš...😂
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 08:02
Situace na frontě není dobrá. A není dobrá ani pro nás pro obyvatele zemí EU. Včera jsem sledoval německou stanici Tagesschau a tam bylo z německé strany jasně sděleno,že se nepočítá s ukončením války v tomto roce.Myslím,že to je i stanovisko většiny státu NATO a stejně tak i Ukrajiny.Takže nás letos krom ekonomických problémů se špatnou vládou čeká další eskalace migrační krize,která zřejmě nikdy neskončí aspoň nic tomu ani v nejmenším nenaznačuje a taky další rok války za humny od nás.Takže v tomto roce si přejme aby někdo z válčících stran dostal rozum a nabídl jednání o mííru,ale to nestačí,musí i druhá strana mít zájem. Ze strany NATO a Ukrajiny není ani nejmenší snaha o zahájení mírových rozhovorů u Ruska nevím ale naši vládní propagandě opravdu nevěřím ani dobrý den. Takže další tisíce zabitých a miliardy eur dále do nekonečna budeme zbůhdarma a zbytečně vyhazovat. Bude hůř !
Miroslav Hraběta
5. ledna 2024 • 08:18
@Richard Šebesta Richard "Čembrlejn" Šebesta, ty chceš fakt emigrovat?? 😃😃
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 08:46
@Miroslav Hraběta Ne nakopat do ři.. takovým jako ty !
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 08:52
@Richard Šebesta Mimochodem nadhodil jsi zajímavé téma. Emigrovat. Není kam. Do Ruska určitě ne,já totiž nejsem žádný trotl,který vychvaluje Putina a vím,že jeho režim má plno chyb . Jsem spíše pragmatik. No a na prohnilý západ s muslimskou menšinou která bude za několik let většinou ? To určitě taky ne. Byly doby kdy jsem o emigraci na západ trochu přemýšlel ale to bylo ze totáče. Nyní už ani omylem, jasnosti !
Miroslav Hraběta
5. ledna 2024 • 09:05
@Richard Šebesta Ty tak můžeš kopat nanejvýš do svého čokla, hadrníku. To je jediné, co můžeš 😃👍
Richard Šebesta
5. ledna 2024 • 09:48
@Miroslav Hraběta Ty primitive já čokla nemám,ale emigrovat můžeš ty na ten vysněný západ nebo do USA. Na tebe tam čekají s plnou náručí.Ono je vlastně zvláštní že tam ještě nejsi když ho tak chválíš a je tam všechno super !
Spytar
5. ledna 2024 • 07:47
Panko Vlach, a čo tak tady hentý občani a čítaři hen tech Reflexí majů s hentým liliputinem ďelať ?? Máme sa včílkaj, až sme tento váš hentý hajzpapjér přečutli zuť??
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 06:40
Je zbytečné prodlužovat válku, kterou nemůže Rusko prohrát.
Miroslav Hraběta
5. ledna 2024 • 09:04
@RASPUTIN Rusko prohrálo už v roce 1917. Od té doby je tam bída, svrab a chlast. Kdyby v USA nevynalezli internet, tak se podobnými dementy, jako jsi ty, domlouváš pomocí dvou kelímků od jogurtu a nitě 😃😃
Avatar - RASPUTIN}
RASPUTIN
5. ledna 2024 • 16:26
@Miroslav Hraběta ..Ferdo a proč myslíš, že se dnes domlouváme jinak ?