Zprávy

Zpět na článek

Zemřel Ctirad Mašín. To zas bude řečí

55 komentářů

panna
16. srpna 2011 • 14:16
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
strassidlo
18. srpna 2011 • 13:38
Šmarjá, už si konečně zjistěte jak to bylo a nemelte totální zhovadilosti. Ti ***i nezabíjeli jen na tzv. útěku, ale dlouho před tím a hlavně pro radost a pro peníze. Vždy však pro svůj osobní prospěch, vraždění je bavilo a prachy roztáčeli s kurv.ama a za luxusní blbosti. NIKDY PROTI KOMUNISMU NEBOJOVALI! To byla jen báchorka, kterou si vylepšili pozici pro německé a americké úřady. Jejich oběti nebyli komunisté. Naopak STB Mašíny ochraňovala před kriminální policií, která je stíhala nikoliv za politické skutky (žádné totiž nespáchali), ale za loupeže a vraždy.
bartape2
15. srpna 2011 • 22:45
Svoboda naroda ma vetsi cenu nez zivot nekolika jednotlivcu. Pro me to jsou neuspesni odbojari, nicmene alespon se pokusili narozdil od ostatnich. Spachat atentat na vysoke statni predstavitele neni jako prace s buzolou a verim, ze to muze vyzadovat mnoho financi. Ovsem vysledek takove akce zpravidla nebyva ohromujici (za smrt jednoho skopcaka bylo zabito nekolik set, ne-li vice lidi). At tak ci onak, mnoho horsich zlocincu zustalo nepotrestano a nikomu to dnes zily netrha. Problem ceskeho naroda vidim v tom, ze chce hovn0 delat a mit se dobre a najde se jen malo vyjimek (Masinove), kteri chteji neco pro narod (tim padem i pro sebe udelat). Tak to bylo, je a asi i bude nadale.
jirkaso
15. srpna 2011 • 19:26
Pro mě takhle. Když utíkám přes hranici a zabiju někoho kdo po mě jde - souhlas. Podřezat omámeného a je jedno že nepřítele, je pro mě nehrdinské a už vůbec né na vyznamenání. respektivě vzor hrdinsví.
Mimochodem jejich boj proti komunismu po útěku celkem rychle vyprchal.
To je pro mě důvod jim vyznamenání nedávat. Jiní by si ho zasloužili více.
PS: argumenty že komunisti byli hlavně v této době zákeřné je.bky nepřijímám, to víme všichni soudní. Mimochodem já tvrdím ,že komunismus byl horší než nacismus - Zabíjet vlastní národ je horší.
kwanti
16. srpna 2011 • 09:03
přesně tak, prostřílet se od někud někam není hrdinství, a už vůbec to není na vyznamenání. Mezi námi žilo a žije daleko víc opravdových hrdinů, kteří pomáhali a neublížili při tom ani mouše, ale o těch se nemluví. Náš národ si tak nějak vůbec neumí vybrat vzor (viz Kajínek, čímž je nehážu do jednoho pytle)
panna
16. srpna 2011 • 14:23
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
duchjizerek
15. srpna 2011 • 08:28
jedno vím ale jistě.Národ který jeho vláda (ksč) obehnala plotem a takřka nikam nepouštěla , byl ponižován a týrán.Proto akci Mašínů jak na západ neodsuzuji.Nasilně byli drženi,násilně odešli.Odsuzuji komunistickou stranu.Ta vraždila a nejen rukama Mašínů.
vrkal
15. srpna 2011 • 12:26
ano. Úplně blbej. Každý stát si hájí svoje. Zkus se dostat do USA dnes z Mexika. Zastřelí te Boardguard. Blbečku!
jiklik
15. srpna 2011 • 13:01
Myslíš si, že z Mexika se nikdo nemůže dostat do USA? Myslíš si, že z Mexika se nedá dostat nikam? Jsou nějaká pravidla, zákony. Každá země je má. Ale živelný přechod prostě není možný. A navíc - ty si pleteš pojmy. Ty bys měl uvádět, že Mexiko nepouští do USA. Tak by to bylo správné. Ne naopak. Víš, tisíc let lidé chodili do světa na zkušenou. Než přišel komunista a z té obrovské země nám obehnal pletivem jen nepatrnou část. Ale někteří prostě chtěli do světa, někteří potřebovali do světa, a jakpak to měli řešit, když měli na věčné časy a nikdy jinak vymezen jen ten titěrný prostor? Kdo dal někomu právo, nepouštět jiné tam, kam chtějí, tam, kam ječ jiní zvou? Uvědom si, že do 95% světa se nesmělo. A ty tady něco meleš o nějakém přechodu pouze mezi dvěma státy.
Pokud nevíš, tak třeba ani z Kuby se jen tak nesmí do USA. Nakonec, my můžeme do některých států jen na povolení. A do některých jen na určitou dobu. A snad to nechceš srovnávat s komunistickým zadrátováním hranic a s dráty pod proudem. Na našich hranicích bylo zastřeleno 174 lidí. A 88 jich zahynulo v elektrických drátech. A proč? Komu ublížili, co provedli? Jen chtěli jinam. Přitom v zemích, kam chtěli, je vítali s otevřenou náručí. Jak jen to můžeš srovnávat se situací Mexiko - USA, to teda fakt nevím. Skutečně si myslíš, že Mexičané střílí Mexičany, tak, jak to bylo nedávno i u nás, že Češi stříleli Čechy?
cartouche66
21. srpna 2011 • 08:22
Ale ***, z Kuby do USA se pravidleně palve po vzájemné dohodě obou zemí o kvótách, ale naopak to byl donedávna problém! Mexičané střílí Mexičany - jen za polsedních pár let už jich postříleli na 30 tisíc - víc jak v Iráku a mezi Amíky to je jen o málo lepší - totéž stihli od skončení studený války taky a to se tam žádná "drogová válka" nevede. Prostě se jen tak stříelj a vražděj, protože kapitalistickej bordel nese sebou frustraci asociální napětí, spojený s násilím posíleným volným nošením zbraní. Je to masakr a prasárna. A tlačí se to všude, takže dráty měly svoje kouzlo. I Usáci to vědí a tak je začali stavět - pozdě, ale přeci