Zajímavosti

Zpět na článek

Po stopách češtiny: Genderová nerovnost v jazyce aneb Má se slabší pohlaví vzmužit?

5 komentářů

jarda304
29. listopadu 2023 • 17:47
Tak to je hodno vědkyně ! Védec by tohle napsat nedokázal.
rakato01
21. listopadu 2023 • 14:58
Jen trapné feministické plkání ve stylu žen, které se nedokáží zviditelnit dobrou prací, vzhledem nebo vtipným a inteligentním textem, a tak chodí s červenými vlasy, kruhem v nose, potetované a hlásají různé iracionální ideologie či (jako v tomto případě) útočí na gramatiku češtiny.
Vyplývá to z nesmyslné myšlenky rovnosti všech lidí, kterou krvavě prosazovali francouzští hrdlořezové kolem Robespierra a po něm i jiní, kterou méně chytří lidé pochopili tak, že každý dokáže to, co borci, a tedy každý je jim rovnocenný.
Ženy a muži jsou v mnoha věcech hendikepováni svými geny, hlavně hormony, takže tak jak se mužům nedostává správného smyslu pro rodinu a výchovu dětí, tak se ženám nedostává např. smyslu pro realitu v politice, nebo jako v tomto případě, pro pochopení svého místa ve společnosti. Patologický feminismus a chorobné zdůrazňování lásky mezi lidmi, v realitě se nevyskytující v objemu, které tyto konfliktní ženy požadují, vedly k tomu, že západní společnost vyměkla a myšlenkově, právně i kulturně odmítá konkurovat cizím vlivům.
A začíná to podobnými požadavky - na změnu gramatiky, přepsáním dějin, tabuizací některých slov a končí to diskriminací bělošských mužů a comming outy pro všechny, kdo nesouhlasí.
L Horáčková
21. listopadu 2023 • 13:11
Pro přesnost by bylo potřeba uvést, že naopak většina negativních označení je mužského rodu: zločinec, lotr, lump, pitomec, neotesanec, primitiv, nafoukanec, posera, zbabělec, sobec, čumil, kazisvět... ? (To jen tak namátkou, jistě je jich mnohem víc).
Nechejte češtinu na pokoji!
pinkkk
21. listopadu 2023 • 12:36
Tolik času věnovat blbostem?
Thomas Ireland
21. listopadu 2023 • 12:34
Chlapi také můžou být "domácí puťky"...a také můžou ožrat jako kráva, ne?