Zprávy

Zpět na článek

Nové naleziště lithia v USA je zřejmě největší na světě, mohlo by změnit globální poměr sil. Těžit se má i u nás

4 komentářů

jan liszka
18. září 2023 • 12:17
V titulku je chyba ..... Těžit se nemá u nás.
Václav Plachta
17. září 2023 • 20:48
Češi než překonají byrokracii a začnou těžit, tak už se budou dávno používat sodíkové baterie! Babišovy lži a manipulace s tupými českými voliči před volbami zastavili tehdejší nadějný projekt australské firmy a my tak přišli o stovky miliard korun!
Avatar - epr3}
epr3
18. září 2023 • 10:32
@Václav Plachta Sroluj plachty. Tak jak byl kšeft století rozjednán, bychom nejen neměli stovky miliard korun, ale měli bychom tu akorát vyrabované ložisko a odkaliště plná chemických sra.ek.
Tak, jak to rozjednala oranžová ČSSD, by se napakovalo jen pár politiků, a stát by jen platil sanace a ztráty. To je fakt lepší, když se netěží nic. Ona se stejně nucená elektromobilita už delší dobu jeví, jako mimořádně pošahaný a ještě mimořádněji vyčůraný projekt.
Vojtěch Krejčí
15. dubna 2024 • 17:53
@epr3
Málo lidí ví jak se těží lithium. Můžu vám říct že je to sra*ka, ostatně se můžete přesvědčit sami. Stačí trošku hledat . Myslí si jak je to ekologicky což za jízdy možná je ale při výrobě to je takový sinsvo. Kdyby vsichni viděly jak se to dělá tak by se možná probrali. A navíc se to nedá zlikvidovat takže se to zakopava do přírody kterou se tim snažíme chránit takže to ROZHODNĚ NEDĚLÁ DOBROTU.
Proberte se trochu lidi