Zprávy

Zpět na článek

ČT by neměla být jenom institucí pro zábavu, říká její nově zvolený ředitel Jan Souček

11 komentářů

Pavel Maleček
8. června 2023 • 09:49
No jo, jen pro zábavu ne. Ovšem pod Dvořákem už ani té zábavy moc nebylo. Do všech typů pořadů, ty rádoby zábavné a dokonce i dětské nevyjímaje, byla nacpána ideologická masírka, propagující bruselský nemarx-progresivismus s jeho multikulti, gender, LGBT+ či eko-klima třeštěním.

Samozřejmě s maximem ve zpravodajství a publicistice, které se díky tomu staly z většiny nesledovatelné. To vč. každodenní ukrajinské mega masírky, co Ukrajinu znechutí i tomu, co jí drží pěsti.

Což obecně ukazuje, jak se vedení ČT v touze společnost ideologicky manipulovat vzdálilo rozumu. I ke škodě toho, co se společnosti snažilo do hlav natlouct. Proto je konec Dvořáka zasloužený. Ovšem zrovna v tomto je otázkou, zda pod tím novým to nebude z deště pod okap. Aby si regionální ředitelování zasloužil, musel být i v tomto "papežštější papeže".

A tak nezbývá než doufat. Ona ta veřejnoprávní TV, kdyby dělala to, co ze zákona dělat má, je v dnešní odevšad dezinformační době jak sůl potřeba.
Soňa Benešová
8. června 2023 • 08:28
Dlouhodobě je zajímavé složení Rady ČT. Dlouhodobě tam je jenom jediná žena, dříve to byla kovaná komunistka, dneska snad Ok, starší zasloužilá paní. Zbytek muži nad 50, minulá rada byla vesměs sociální demokracie s věkovým průměrem cca 65 let. Teď radu opanovali o něco málo mladší pánové, a to kromě sportovců absolventi Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Věk nejčastěji 50 až 60 let. Jedna homosexuální skupina z jedné školy. Až na tu jednu starší paní, aby se neřeklo. To je strašné, potom řešte nějakou objektivitu. Ta je už z principu nemožná.
tempter
7. června 2023 • 20:37
ČT má mít hlavně funkci zpravodajskou a edukativní, pro zábavu jsou tu komerční stanice a těch je dost.
Soňa Benešová
8. června 2023 • 09:21
@tempter Edukativní, tím myslíte vzdělávací? Jako od anglického slova education? Můžete mi vysvětlit, proč máte potřebu vyjadřovat se zkomolenou angličtinou? Prznění jazyka. Každý vám bude rozumět, když budete mluvit anglicky, tak se do toho pusťte. Když dneska začne mluvit Pražák (nikoliv Pražan), tak je to nechutná hatmatilka moravských nářečí a slovenštiny, češtiny a šílených paskvilů, jak ten člověk neumí anglicky, ale z nějakého důvodu mají tito lidé potřebu tento jazyk používat zkomoleně. Já už čtu tu hatmatilku kolikrát i s překladačem. Eventový manager třeba. Salesový manager.
tempter
8. června 2023 • 11:31
@Soňa Benešová http­s://cs­.wik­tiona­ry.or­g/wi­ki/e­duka­tivn%C­3%AD#v­%C3%BD­znam
Richard Šebesta
7. června 2023 • 19:13
Čt potřebuje změnu jako koza drbání. Pokud nový ředitel Jan Souček tu změnu k lepšímu provede bude to jen dobře. Kauzy okolo Marka Wolnera či Nory Fridrichové ukázaly že ČT má co zlepšovat i v mezilidských vztazích a nejen v těch. Bylo by zajímavé zjistit jakou má ČT důvěru u lidí ? Bývalý ředitel ČT nebyl dobrý neb ČT nebyla objektivní a někteří její redaktoři dávali zcela nepokrytě najevo svou politickou orientaci a nyní v době války na Ukrajině to bylo ještě markantnější . Také informování o demonstracích zejména ty které organizovala strana PRO bylo velmi zmanipulované a vůbec ne objektivní.
Soňa Benešová
8. června 2023 • 08:54
@Richard Šebesta Strana PROti jsou ***i.
Soňa Benešová
8. června 2023 • 08:54
@Soňa Benešová k.r.e.t.e.n.i
Soňa Benešová
8. června 2023 • 09:04
@Richard Šebesta Vždyť je členem tady proruský trol Xaver Veselý. Veškerá mainstreemová média, jak se s chutí používá, jsou zde proruská, protiamerická, protievropská. Chtělo by to zřídit nějakou alternativu, která by hlásala pravdu.
Richard Šebesta
8. června 2023 • 09:29
@Soňa Benešova tvé názory znám. Ty jsi taky taková převracená komunistka. Čili zastánkyně jediné a správné pravdy. Chtělo by to zřídit nějakou alternativu , která by hlásala pravdu. Pokud je tím myšleno alternativa vůči neobjektivní ČT tak to beru !
Soňa Benešová
8. června 2023 • 11:01
@Richard Šebesta Právě že tady všichni furt melou proruské a protievropské a protiamerické ideologie, přičemž zapomněli, kdo dovedl k dokonalosti marxismus, pro připomenutí, byl to ruský vůdce Lenin, po něm Stalin, a s nimi přišly gulagy a hromadné vraždění, které trvá dosud. I Hitler se učil od nich. Koncentráky a gulagy jedno jest. Mainstreemová média to vesměs přehlížejí a nevím, co si myslí, že by bylo, kdyby to tu znovu ovládnuli Rusové. Bída by byla lepší varianta, horší varianta je genocida.