Zprávy

Zpět na článek

Málo děkujeme vojákům za službu. Iniciativa “Civilisté děkují za službu” má za cíl to změnit

1 komentářů

Jan Bartoníček
15. prosince 2023 • 00:00
Naprosto souhlasím, že vojáci a armáda jako taková, si zaslouží velké poděkování, protože jejich práci, se kterou nasazují životy, málokdo v běžném životě vidí. Pokud jsou přímo ve válečných zónách, tak jejich životy jsou mnohonásobně více ohroženy a je třeba si uvědomit, že to dělají pro zachování a ochranu lidí, kterých se konflikt i zdánlivě netýká. Možná se jim zdá, že je to někde daleko a že s tím vlastně nemají nic společného. Ale to je možná trochu jednoduchý pohled, protože svět už dnes je o spolupráci mezi národy a o úsilí zachování míru, záchraně lidských životů a vytvoření podmínek pro klidný a prosperující život.
Za to bychom jim měli poděkovat.

Ale i armáda sama by se měla mezi veřejností více zviditelňovat, aby si ji lidé více dali do podvědomí. Tím myslím různé i třeba drobné akce. Myslím, že třeba kluky na školách by určitě bavilo, kdyby jim někdo ukázal zbraň ... Nevím, nejsem kluk . Nebo udělat nějaké branné cvičení pro děti, nějaký zdravotnický výcvik atd....

Ale jinak samozřejmě životy nasazují i policisté, hasiči .... určitě je třeba nezapomenout na všechny, kteří nasazují životy ve prospěch druhých.