Zprávy

Zpět na článek

Dopadení Usámy mohlo skončit úplně jinak. Black Hawk Down se však neopakoval

21 komentářů

sirien
10. května 2011 • 02:38
placirkabodlo: no, nevím, osobně von.ramsteinovy vstupy také moc nemusím, rozhodně na mě nedýchají nějakou zvláštní oduševnělostí...
sirien
10. května 2011 • 02:36
no jo, mi nedošlo, že se u současného RX nad tímhle vůbec pozastavujete
sendyman
8. května 2011 • 22:38
Siriene, ale to já přece všechno vím!
Jen jsem chtěl poukázat na to, že ty dvě věty, tak, jak jsou napsané, nedávají smysl bez bližšího vysvětlení...
placirkabodlo
8. května 2011 • 21:24
to je mi tady ale krasny blazinec, hlavne si vykat, at je dustojnosti ucineno zadost
placirkabodlo
8. května 2011 • 21:21
sirien: dobry troll je dobry pritel a toho vzdy rad nasytim. to jen ultimathule je tupohloupy sprosty fanatik, a kvuli takovym je na svete zla vice nez male mnozstvi. ultimathule proste nechape, to je ale fakt.
ultimathule
8. května 2011 • 19:53
To se nestane. Už to mám odzkoušené v horizontu dlouhých měsíců. Bude tady masturbovat nad cizím nickem ještě roky po tom, co původní majtel bude hnít v hrobě. Jediná prevence spočívá v inhumaci zloděje. Čím dřív, tím líp.
sirien
8. května 2011 • 19:04
ULTIMATE: právě že nechápete, kdybyste to chápali, tak na něj nereagujete - troll se živí pozorností mu věnovanou, nevšímejte si ho a troll vyhladoví a chcípne (=odejde)
ultimathule
8. května 2011 • 18:49
Já to chápu. Hovado ne, a už kurevsky dlouho.
sirien
8. května 2011 • 17:32
Chjo. Kdy to konečně všichni pochopíte

SUCCESSFULL TROLL IS SUCCESSFULL

DONT FEED THE TROLLS
sirien
8. května 2011 • 17:29
Odpovím za pana Koláře

Piloti se vyhnuli pozemní palbě = piloti zabránili tomu, aby pozemní palba rozsekala jejich helikoptéru i s posádkou na srač.ky
se strojem úspěšně přistáli = piloti i přes její poškození (viz dále) posadili helikoptéru na zem, aniž by došlo k sebemenšímu zranění kohokoliv z posádky, a navíc ji i v krizovém okamžiku dokázali posadit tam, kde bylo její posádky zapotřebí, a ne o několik set metrů vedle

K poškození helikoptéry se USA nevyjádřily, experti z průběhu operace a z fotografií usuzují na několik možných scénářů:
- pilot přehlédl špatně viditelnou část terénu a s helikoptérou při přistání narazil. K tomuto přehlédnutí došlo hlavně z toho důvodu, že se vzájemně nezkamarádilo přední sklo helikoptéry (které je upravené tak aby odstínilo lasery a přímé slunce které by mohly posádku krátkodobě oslepit) s nočním viděním, kterým byli piloti vybaveni
- pilot musel přistát nouzově kvůli závadě (nepravděpodobné)
- došlo k problému vzniklému kvůli naložené helikoptéře která musela letět velmi nízko nad zemí - v oblasti byla tou dobou výrazně nižší teplota, než byla předpověď, což má pro helikoptéru která je silně závislá na tlaku okolního vzduchu značný vliv, pilot byl tedy nucen držet kurz vypočtený na základě chybných údajů.

Tak nebo tak se jim podařilo proletět do hloubky nepřátelského území bez zpozorování (rychlý přelet nízko nad terénem), přestát havárii jednoho stroje bez nejmenšího úrazu nebo ohrožení mise, zlikvidovat stroj který nesměl padnout do nepřátelských rukou a všechny členy mise i s ukořistěnými materiály a tělem přepravit stejným způsobem zpět ve zbývajících strojích. Ať už tam Usámu zabili nebo ne, jak se kdekdo konspiračně tváří, tak nebo tak šlo o excelentní výkon.