Okolí domu v Lidické ulici bylo vyklizeno, doprava přerušena.

Okolí domu v Lidické ulici bylo vyklizeno, doprava přerušena. Zdroj: Foto Blesk - Zdeněk Matyáš

Dům v Lidické ulici, kde policie hledá údajného střelce.
Uzavřená Lidická ulice v Brně, kde by se měl pohybovat člověk se zbraní.
Uzavřená Lidická ulice v Brně, kde by se měl pohybovat člověk se zbraní.
Po centru Brna běhá člověk se zbraní, police zastavila dopravu a prohledává domy.
Po centru Brna běhá člověk se zbraní, police zastavila dopravu a prohledává domy.
5
Fotogalerie

Policie uzavřela Lidickou ulici v Brně, pohyboval se zde ozbrojený člověk

Část Lidické ulice v centru Brna je zavřená, neboť policie dostala oznámení, že se tam pohybuje člověk se střelnou zbraní. Policie prověřuje i tvrzení, podle kterého už z této zbraně vystřelil. ČTK to řekl mluvčí policie David Chaloupka. Situaci nad místem sleduje vrtulník. Tramvajová doprava je odkloněná. Uzavírka se týká úseku od Pionýrské po Burešovu ulici.

"Respektujte, prosím, pokyny strážníků a policistů. Podrobnosti budou zveřejněny následně. Děkujeme za pochopení a spolupráci," uvedli strážníci na twitteru.

"Prověřujeme oznámení, že se zde měl pohybovat nějaký ozbrojený člověk. Zasahujeme zde, po tom muži pátráme," uvedl Chaloupka. Součástí oznámení byla podle něj i informace, že muž prý už vystřelil. "I s touto informací pracujeme. Proto se snažíme nepodcenit možné riziko a uzávěrka je tak poměrně široká," uvedl Chaloupka.

Policie vyzvala lidi v okolí, aby se zbytečně nevystavovali riziku, nechodili k oknům a zbytečně nepřicházeli blíž k uzavřené oblasti. "Je zbytečné takto se vystavovat případnému riziku střelby jen kvůli zvědavosti," varoval mluvčí. Ulice je u parku Lužánky poblíž centra, vrtulník létá nad parkem. Doprava v místě stojí, odklonění jsou tramvaje. Jde o linky 1 a 6, které podle webu dopravního podniku nyní jezdí ulicí Veveří a přes Technologický park.