Kdo je muž, který se přiznal k vraždě Kuciaka a jeho snoubenky?

Kdo je muž, který se přiznal k vraždě Kuciaka a jeho snoubenky? Zdroj: Pluska.sk - David Duducz/Facebook

Miroslav Marček se přiznal k vraždě Jána Kuciaka a jeho snoubenky.
Ján Kuciaka a jeho snoubenka Martina Kušnírová
Soud prodloužil podnikateli Marianu Kočnerovi vazbu. Bojí se, že by utekl
Korunní svědek případu Kuciak, Zoltán A.
Miroslav M. vstupuje do domu zavražděného podnikatel Molnára.
6
Fotogalerie

Posun v kauze Kuciak? Novinářovým vrahem byl podle slovenské prokuratury bývalý voják Marček

Vrahem slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové byl patrně jeden z obviněných Miroslav Marček, který se k činu během vyšetřování přiznal a jehož kriminalisté původně označovali jen za řidiče. Vyplývá to z dnešního prohlášení dvou elitních prokurátorů, kteří dohlížejí na vyšetřování loňské dvojnásobné vraždy. Vyšetřovatelé původně za střelce považovali jiného obviněného, Tomáše Szabóa. Prokurátor na tiskové konferenci také řekl, že při vyšetřování případu byly získány poznatky o trestné činnosti představitelů státních orgánů.

"Důkazy nás opravňují k závěru, že střelcem-vrahem byl Miroslav M.," řekl jeden z dvojice prokurátorů, který si nepřál zveřejnit své jméno. Dodal ovšem, že ohledně vraždy ještě přetrvávají jisté pochybnosti.

V případu vraždy Kuciaka a Kušnírové policie již dříve obvinila dohromady pět osob. Mezi nimi je i kontroverzní podnikatel Marian Kočner, který si podle vyšetřovatelů vraždu Kuciaka objednal. Podle prokuratury zatím nejsou důkazy pro obvinění dalších osob. Vyšetřování případu vraždy, která loni vyústila v mohutné protivládní demonstrace a k demisi tehdejšího premiéra Roberta Fica, prokuratura očekává letos na podzim. Následně by měla být podána obžaloba.

Slovenská média již letos v dubnu informovala, že k vraždě Kuciaka a Kušnírové se přiznal bývalý voják a Szabóův bratranec Marček. Policie následně provedla také rekonstrukci vraždy, která se stala v domě dvojice ve vesnici Veľká Mača nedaleko Trnavy.