Václav Postránecký

Václav Postránecký Zdroj: Aha! Tonda Tran

Václav Postránecký v seriálu Krejzovi
V seriálu pomůže ze studny Postráneckému Pavla Tomicová.
Na poslední natáčení ho doprovázela manželka Helena. Nyní už Václav Postránecký nechodí.
Václav Postránecký v Krejzových
Václav Postránecký je zpět ze špitálu.
12
Fotogalerie

Zemřel herec Václav Postránecký. Po ročním boji podlehl zákeřné rakovině

Po ročním boji se zákeřnou nemocí zemřel v úterý 7. května herec Václav Postránecký (†75), hvězda komedie století S tebou mě baví svět a v poslední době zejména seriálů televize Prima Vinaři a Krejzovi. Onkologické onemocnění, kvůli kterému byl opakovaně hospitalizován, nad jeho silou vůle, s níž chtěl žít a dál pracovat, zvítězilo.

Václav trávil poslední dobou hodně v nemocnici, ovšem když lékaři poznali, že už mu není pomoci, rozhodli se ho zhruba před deseti dny odpojit od přístrojů a propustit domů. Herec tak mohl poslední chvíle trávit s rodinou. Postránecký naposledy vydechl v úterý 7. května ve 22:40 a jeho nejbližší byli v té chvíli s ním a drželi ho za ruku.

„V úterý 7. května 2019 ve 22:40 v kruhu nejbližší rodiny podlehl dlouhému statečnému souboji se zákeřnou nemocí člen Činohry Národního divadla Václav Postránecký," potvrdil informaci pro Blesk.cz mluvčí ND Tomáš Staněk.

S rakovinou, o níž nerad mluvil, bojoval už rok. Podstupoval léčení, chemoterapie, nějakou dobu dál natáčel Prima Receptář i rozdělaný seriál a vydal veřejné prohlášení, v němž poprosil o respektování soukromí. „V životě každého z nás nastávají různé momenty a různá období. V tom svém právě prožívám zásadní etapu, kdy se snažím vrátit své tělo za pomoci týmu lékařů do obvyklé kondice. Je však jen na mně, abych se k celé věci postavil statečně a čelil tomu beze strachu, jak nejlépe dokážu," řekl.

Více si přečtěte na webu Blesk.cz >>>