Unesenou dívku našli policisté ve Vídni na letišti

Unesenou dívku našli policisté ve Vídni na letišti Zdroj: Policie ČR

Pátrání po dívce z Uhříněvsi skončilo. Policie ji našla na letišti ve Vídni, unesla ji matka

Policisté vypátrali pětiletou dívku, kterou v úterý unesli v pražské Uhříněvsi neznámí muži. Je zdravá a v pořádku, řekl ve středu ráno ČTK policejní mluvčí Tomáš Hulan. Další informace kriminalisté podle něj zveřejní později. Podle informací ČTK policisté našli hledanou dívku na letišti ve Vídni společně s její matkou, po níž také pátrali; byl na ni vydán zatykač. Se svou dcerou má jednačtyřicetiletá žena soudně zakázaný styk, děvče bylo svěřeno do péče babičky.

"V tuto chvíli můžeme potvrdit, že dívenka byla vypátrána. Je v pořádku a zdravá. Podrobnosti k celé události přineseme v nejkratší možné době. Všem děkujeme za pomoc při pátrání," uvedli policisté na twitteru.

Dívku neznámí muži v úterý před 13:00 vytrhli babičce z náruče v ulici Vlasty Průchové v Uhříněvsi a naložili do přistaveného osobního auta značky Volvo. Policisté uvedli, že únosci mohli dívku odvézt do zahraničí, pravděpodobně do Německa.

Podle informací médií vedli rodiče o svou dceru ostrý spor. Žena svého bývalého manžela obvinila, že dívku zneužíval. Ten zase tvrdí, že jeho bývalá partnerka má poruchu osobnosti a může být nebezpečná, uvedla dnešní Mladá fronta Dnes.