Tohle všechno jsem vyhrála.

Tohle všechno jsem vyhrála. Zdroj: Foto Aha! – Martin Sekanina, repro Tereza Maxová, profimedia

Ester Ledecká neví, zda bude moci reprezentovat Česko. Svaz lyžařů ji prý vydírá, ten to popírá

Mezi dvojnásobnou olympijskou šampionkou Ester Ledeckou a Svazem lyžařů ČR opět eskaloval spor. Snowboardistka a sjezdařka se ani po dlouhodobém vyjednávání nedohodla na podpisu reprezentační smlouvy a má strach, že ji svaz nenechá závodit na přípravných závodech v Chile. Alpský úsek odmítá, že by něco takového hrozilo.

„Ve čtvrtek jsem odletěla na tradiční tréninkový kemp do Chile, kde se chci zúčastnit i několika závodů. Tak jako každý rok. Jenže Svaz lyžařů ČR mi vyhrožuje blokací přihlášky na tamní závody, které bych ráda jela. Jsou pro mě dobrým testem před startem sezony,“ říká Ledecká. „V Chile budu určitě hodně trénovat. A jestli nebudu moct závodit? Ne, to se doufám nestane. Šéfové Svazu lyžařů přece nejsou moji nepřátelé a hlavně - jsou tu od toho, aby podporovali lyžování.“

Klonování Ledecké pomůže i vrtulník. Jaký je program na startu zimy 2019/20? >>>

Kariéru Ledecké v minulosti do značné části financovala její rodina, která podle otce Janka Ledeckého investovala 12 milionů korun, a osobní sponzoři. Zároveň je šampionka zapojená do systému stání podpory sportu. Aby mohla nastoupit do nové sezony, musí mít podepsanou reprezentační smlouvu. Na její podobě se ale obě strany nemůžou dohodnout.

Jak popisuje spor manažer Ledecké David Trávníček a co na to říkají zástupci svazu? Dočtěte si článek na iSport.cz >>>