Z Facebook Tonyho Ciaverella

Z Facebook Tonyho Ciaverella Zdroj: Facebook

Zeť nejslavnějšího italského mafiána Toto Riiny prosí přes Facebook o pomoc, prý nemá vůbec nic

Toto Riina (86), bývalý šéf sicilské mafie Cosa Nostra a ve své době jeden z velmi bohatých lidí Itálie, dostal v roce 1993 doživotní trest vězení. Policie jeho rodině postupně zabavila domy, peníze i některé firmy. Riinův zeť Tony Ciaverello se proto minulý týden obrátil přes Facebook na veřejnost s neobvyklou prosbou – žádá o peníze. Prý se rodina ocitla v „katastrofální finanční situaci“. Jeho výzva se ale setkala s velkou nedůvěrou, většina lidí nevěří tomu, že slavné mafiánské rodině nic nezůstalo.

„Bohužel musím požádat o pomoc ty, kteří mi mohou podat pomocnou ruku. Slibuji, že vrátím vše, až budu znovu pracovat. Vzali nám vše, teď nemám práci. Pro ty, kteří mi mohou pomoci, udělejte to prosím, mám tři děti. Hledám práci, ale nikdo mi ji nechce dát. Děkuji vám a Bůh vám žehnej,“ napsal Ciaverello na Facebooku. Přitom on sám byl v podezření, že se kdysi podílel na některých zločinech.

Tony Ciavarello se oženil s Mariou Concettatovou, nejstarší dcerou mafiánského bosse Riiny. Žijí spolu v sicilském městě Corleone, které bylo v minulosti sídlem klanu Cosa Nostra.

Salvatore „Toto“ Riina byl šéfem sicilské mafie a podle soudu zabil osobně kolem 40 lidí a další stovky nechal popravit. Kvůli jeho mimořádné krutosti se mu přezdívalo také „La belva“ (Zvíře). Odhaduje se také, že pomocí zločinů získal obrovský majetek.

Riina trpí rakovinou ledvin a požádal proto o propuštění z vězení. Soud v Boloni ale jeho žádost v červenci zamítl s tím, že by mohl dál pokračovat v trestné činnosti a organizovat mafii i přes svůj vysoký věk a vážnou nemoc.

Rodina známého mafiána teď tvrdí, že žije v absolutní chudobě. Veřejnost ale něčemu takovému nevěří.