Tabletka extáze s podobiznou Donalda Trumpa.

Tabletka extáze s podobiznou Donalda Trumpa. Zdroj: Policie Osnabrück

Droga, která vypadá jako Donald Trump. Němečtí policisté zabavili várku "prezidentské" extáze

Německá policie oznámila, že zabavila tisíce tabletek drogy extáze, která vypadá jako Donald Trump. Extáze ve tvaru sladkostí či různých bonbonů již dříve mnohokrát vzbuzovala obavy (nejen) německé policie, ale také rodičů náctiletých.  

Policie objevila extázi, na níž byla vyražená podobizna amerického prezidenta, při náhodné kontrole během silniční prohlídky. Podle agentury AP německá silniční policie prováděla kontrolu v severoněmeckém Osnabrücku na silnici A30, když při jedné z prohlídek narazila na v Rakousku registrovaný vůz, který řídil jedenapadesátiletý muž.

V autě jako spolujezdec seděl jeho sedmnáctiletý syn. Starší z mužů strážníkům řekl, že byli na výletě v Holandsku, kde chtěli koupit nový vůz, ale protože si žádný nevybrali, vracejí se domů. K obsahu kufru, kde byly drogy nalezeny, už žádné další podrobnosti ohledně výpovědi mužů policie nesdělila.

Podle informací policie měla zabavená várka hodnotu zhruba 39 tisíc eur, v přepočtu tedy přibližně milion korun. Za tuto cenu by ji bylo možné prodat na ulici. Policisté našli v autě pět tisíc kusů extáze, což znamená, že cena za kus je zhruba 200 korun.

Policie prozatím případ vyšetřuje. V neděli dal soud souhlas se vzetím do vazby jedenapadesátiletého řidiče i jeho 17letého syna.