V Itálii havaroval autobus s českými turisty, řidič zemřel

V Itálii havaroval autobus s českými turisty, řidič zemřel Zdroj: Twitter.com/Rai Trentino

V Itálii havaroval autobus s českými turisty, řidič byl na místě mrtev

V severní Itálii havaroval dnes večer autobus s přibližně 30 českými turisty. Podle italských médií sjel autobus ze silnice. Při nehodě zemřel řidič, který byl podle italského listu La Repubblica Čech. Dalších 18 cestujících bylo zraněno a převezeno do nemocnice, některá zranění jsou vážná.

Nehoda se stala blízko města Trento kolem 18:30 SELČ. Autobus v zatáčce náhle vyjel ze silnice a skončil v travnatém poli. Řidič byl na místě mrtev. Na místo dorazily tři helikoptéry, hasiči a sedm sanitek, které rozvezly zraněné do nemocnic ve městech Cles a Trento.

Přesný počet zraněných zatím není znám. Zranilo se kolem 20 lidí, z toho asi pět středně těžce, ale nikdo není v ohrožení života. Vážněji zranění byli převezeni do nemocnice Santa Chiara v Trentu. Podle lékařů zřejmě nebudou muset být operováni, mají hlavně zlomeniny. Ostatní cestující jsou zranění lehce a byli ošetřeni v nemocnicích v okolí.

Autobus podle italského tisku v zatáčce náhle vyjel ze silnice a skončil v travnatém poli. Řidič byl na místě mrtev, píší italská média. Na místo dorazily tři helikoptéry, hasiči a sedm sanitek.