Při střelbě v Paříží byl zabit policista.

Při střelbě v Paříží byl zabit policista. Zdroj: ČTK

Dva mrtví při střelbě na pařížské třídě Champs-Élysées

Z pařížské třídy Champs-Élysées byla dnes večer ohlášena střelba, při které přišli o život nejméně dva lidé: policista a útočník. Podle pařížské policie, kterou cituje agentura Reuters, šlo s největší pravděpodobností o teroristický čin, na kterém se podíleli nejméně dva útočníci. Jeden z nich je podle listu Le Parisien na útěku. Tři jiné policejní zdroje, na které se odvolává Reuters, uvádějí, že mohlo jít o ozbrojenou loupež. Mluvčí ministerstva vnitra sdělil, že je příliš brzy hovořit o motivu střelby.

Dva policisté byli při střelbě zraněni, uvedlo ministerstvo vnitra. Policejní odbory podle Reuters na twitteru uvedly, že policista byl zastřelen v autě, které čekalo na zelenou. Útočník byl podle nich ve voze, který projížděl okolo.

Pařížská policejní prefektura na twitteru vyzvala, aby se lidé třídě Champs-Élysées a jejímu okolí vyhnuli. Nad místem střelby přelétává vrtulník, uvedla agentura Reuters.

Stanice metra u Vítězného oblouku, který se nachází uprostřed bulváru, byla uzavřena. Policie blokuje také velkou část třídy, kam se sjelo mnoho policejních aut, píše deník Le Figaro.