Česko je podle cizinců druhá nejpřívětivější země pro rodiny s dětmi.

Česko je podle cizinců druhá nejpřívětivější země pro rodiny s dětmi. Zdroj: youtube.com/Around The World 4K

Lichotivé hodnocení Česka: Cizinci s rodinami tvrdí, že je u nás velmi dobrý život

O České republice se v zahraničí často píše v souvislosti s některými politickými excesy Miloše Zemana či Andreje Babiše, nebo v případě úspěchů našich sportovců. Ovšem cizinci si většinou pobyt u nás pochvalují a podle hodnocení lidí ze zahraničí patříme pro rodiny s dětmi k nejbezpečnějším a nejlepším zemím na celém světě.

Například skupina InterNations, což je vůbec největší komunita, která sdružuje lidi žijící v zahraničí, každý rok vyhodnocuje podmínky života v cizích zemích. V případě rodin s dětmi je na tom Česko mimořádně dobře, dokonce jsme se umístili na druhém místě. Celkově pak na výborném sedmém místě.

InterNations hodnotila za minulý rok 43 různých aspektů života a každý člověk zahrnutý do průzkumu mohl označit jeden z nich na stupnici od 1 do 7. Výsledky průzkumu zveřejnil web Business Insider.

V případě rodin cizinců s dětmi dostalo Česko vysoké ocenění za mimořádně dobrou dostupnost ke vzdělání, což tvrdí 74 procent všech cizinců žijících u nás, kteří byli v průzkumu dotazováni. O první místo nás připravilo jen to, že někteří vyžadují ještě vyšší kvalitu škol pro své děti. Obecně je velmi dobře hodnocena i bezpečnost naší země a dostupnost zdravotní péče.

Na prvním místě skončilo v případě rodin s dětmi Finsko (celkově ale při hodnocení všech aspektů poměrně překvapivě Tchaj-wan), které je nejenom bezpečné, ale je proslulé i kvůli svému výbornému vzdělávacímu systému, do kterého všechny vlády, bez ohledu na politické zabarvení, investovaly v posledních dvaceti letech nemalé prostředky.

Pořadí 10 nejlepších států pro život cizinců s rodinami:

1. Finsko

2. Česká republika

3. Izrael

4. Rakousko

5. Švédsko

6. Norsko

7. Austrálie

8. Tchaj-wan

9. Belgie

10. Německo