Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Petr Slavík/Český biatlon

MS v biatlonu ještě ani nezačalo a už jsou první hříšníci. Policie udělala razii u jednoho z týmů

Mistrovství světa v biatlonu v rakouském Hochfilzenu ještě nezačalo a už se otřásá dopingovým skandálem. Rakouská policie první den šampionátu provedla kvůli podezření z dopingu razii u týmu Kazachstánu. Na hotelových pokojích zabavila různý lékařský materiál a léky a také mobilní telefony.

Šampionát dnes startuje závodem smíšených štafet, do něho kazašský tým může podle vyjádření IBU nastoupit. Závodníkům byly odebrány vzorky moči a krve. Na pokojích Kazachů jsme našli velké množství ampulek na léky, jednorázových injekčních stříkaček a dalšího lékařského materiálu. Vyšetřování stále pokračuje, proběhnou krevní testy," uvedl na mimořádné tiskové konferenci zástupce rakouské policie.

SLEDUJTE ONLINE PŘENOS Z DNEŠNÍHO ZÁVODU OD 14:45 ZDE>>>

Policii přivedla k podezření lednová informace od soukromé osoby, jež viděla, jak cestující z několika minibusů likvidují na benzínové stanici ve Východním Tyrolsku velkou kartonovou krabici. 

VŠE O MS V BIATLONU NAJDETE ZDE>>>

V krabici nacházelo značné množství použitého lékařského materiálu, jako jsou injekční stříkačky, infuze a ampule, a také ručně psané zápisky, jež ukazují na doping," uvedla policie.

VÍCE O KAZAŠSKÉM BIATLONOVÉM SKANDÁLU ČTĚTE ZDE>>>