Alexandrovci

Alexandrovci Zdroj: Profimedia.cz

Turné Alexandrovců se rušit nebude, soubor vystoupí tragédii navzdory

Vlastně se to dalo očekávat. Že by Rusové něco vzdali bez boje, to se málokdy vidí, a proto i po tragédii, při níž zahynula většina mužského pěveckého sboru souboru Alexandrovci, se ansámbl rozhodl nerušit turné. Lístky na květnové vystoupení Alexandrovců v O2 aréně tak platí.

“Soubor má 180 členů, 64 z nich zahynulo. Nyní není vhodná doba se zabývat koncerty. Musí proběhnout pohřeb, nejen celé Rusko teď prožívá velký smutek.” sdělil Rudolf Héger, výhradní manažer pro Střední Evropu v příspěvku na sociální síti Facebook, kde mají také Alexandrovci oficiální fanouškovskou stránku. “V první polovině roku mají naplánováno 75 koncertů. Turné se nezruší, ale nevylučuje se, že se některé termíny neposunou.” uvádí v příspěvku dále Hégr.

 

Po smrti Alexandrovců se objevily spekulace o rušení koncertů a turné, které však toto prohlášení rozetlo - turné bude, navzdory tragédii. Alexandrovci mířili do syrské základny Latakíje, aby tam zazpívali ruským vojákům operujícím v Sýrii. Letadlo se během letu ztratilo z radarů a nad Černým mořem se pak zřítilo do vody. Tragédii nikdo nepřežil. Na palubě byli kromě personálu a zpěváků také novináři. Příčina pádu se zatím vyšetřuje, Putin včera vyhlásil státní smutek.