Pokud jste byl kdokoli svědkem této nehody, neváhejte se přihlásit na linku 158.

Pokud jste byl kdokoli svědkem této nehody, neváhejte se přihlásit na linku 158. Zdroj: PČR

Policie žádá o pomoc: Řidič přejel chodce a smýkal s ním 30 metrů po silnici, od nehody ujel

Dvojnásobná dopravní nehoda se stala 16. 11. Před Strakovou akademií v ulici Edvarda Beneše. Mladý muž přecházel přes přechod pět minut před pátou hodinou odpolední, když ho levou přední částí srazila stříbrná dodávka, která chodce o několik metrů odmrštila. Řidič dodávky okamžitě zastavil, zapnul výstražná světla a chtěl se vydat zraněnému muži na pomoc. Během několika vteřin se však směrem od Klárova přiřítilo černé BMW, které muže přejelo a pod svým podvozkem ho vláčelo třicet metrů. Řidič BMW následně zmizel v pražských ulicích. 

Mladý muž byl převezen s těžkými zraněními do nemocnice. Policie hledá svědky, ale také žádá pracovníky autoservisů o informace na linku 158 v případě, že nedlouho po 16. 11, opravovali luxusní BMW černé barvy, které by mělo poškozený podvozek nebo se na něm nacházely zbytky oblečení či krve.

Video placeholde
Záběry z policejních kamer • PČR

„Pokud jste byl kdokoli svědkem této dvojnásobné nehody a máte, byť podle vás nevýznamnou indicii, neváhejte prosím a kontaktujte prostřednictvím linky tísňového volání 158 zmíněné kriminalisty,“ prosí o pomoc mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. 

„Apelujeme především na mladíka, či muže, který jde v době nehod ve směru od Klárova po pravém chodníku, aby se přihlásil kriminalistům,“ dodal Hulan. 

Řidiči BMW hrozí až pět let vězení, trestu neunikne ani řidič dodávky.