Karolína Plíšková vstoupila do utkání bez nervů

Karolína Plíšková vstoupila do utkání bez nervů Zdroj: EPA

Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
Karolína Plíšková
14
Fotogalerie

Česká tenistka Karolína Plíšková šokovala svět stejně jako test atomové bomby KLDR

Ranní prohlídka webů celého světa byla v pátek poměrně monotónní – většině vévodil údajný test atomové bomby, který provedla Severní Korea. Opět to svět šokovalo. A další šok se týkal Česka – tenistka Karolína Plíšková porazila senzačně na US Open dnes už bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou. Také je to považováno za bombu. I když ne nukleární.

Stanice BBC měla zprávu o Plíškové (pardon, o vyřazení Williamsové) na jednom z nejdůležitějších míst. Stejně tak americká CNN a další weby všech významných světových médií. Největší německé noviny, bulvární Bild, měly v pátek dopoledne zprávu z tenisu dokonce na prvním místě – Němka Angelique Kerber, která bude hrát ve finále s Plíškovou, se totiž stala jedničkou světového žebříčku. A to je považováno za zcela mimořádnou událost. 

Šok z výhry Plíškové je skutečně veliký, protože ještě včera, před semifinále, dávaly například sázkové kanceláře kurzy na její možné vítězství v turnaji US Open tak 1:10 a před několika dny to byl ještě výraznější rozdíl.

Celou dobu se totiž spekulovalo spíše o tom, jak bude hrát Petra Kvitová a pak to, že po svém vypadnutí v Americe vyhodila svého trenéra. Plíšková zahraničním médiím proklouzla do finále poněkud mezi prsty.

O to více může slavit svůj skvělý úspěch.

Podívejte se na fotografie úspěšné české tenistky z její instagramové stránky.