Moderátorka Charlie Websterová

Moderátorka Charlie Websterová Zdroj: twitter.com

Britská moderátorka v Riu: její boj o život sledovala celá země

Několik dní byla nejsledovanější osobou z velmi úspěšné britské výpravy v Riu, přitom vůbec nezávodila. Moderátorka Charlie Websterová před zahájením olympijských her vyrazila na charitativní 3000 mil dlouhou trasu na kole z Londýna do místa konání her. Během cesty však dostala vzácný typ malárie. Ta ji uvrhla do velmi vážného zdravotního stavu. Populární moderátorka tak místo spolukomentování her bojovala v brazilské nemocnici o holý život.


Šla do toho s dobrými úmysly. Moc chtěla pomoct, a tak vyrazila na charitativní akci s manželem bývalé běžkyně Jane Tomlinsonové, která před lety zemřela na rakovinu prsu. Tomlinsonová je známá britská sportovkyně, jež téměř dvě desetiletí bojovala proti vážné nemoci a zaběhla několik slavných maratonů. Websterová se příběhem statečné ženy inspirovala a společně s cyklistickým týmem vyrazila za náročným cílem. Jen těžko ale tušila, jaký bude mít její cesta konec. 

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE >>>

Po přeletu do země konání letních olympijských her v pětičlenné skupině vyrazila ze severského města Recife do Ria de Janeira. Po devětatřiceti dnech dorazila do olympijského velkoměsta, kde se ještě 5. srpna zúčastnila slavnostního zahájení. 

Od den později však svým fanouškům na sociálních sítích přinesla nečekanou a smutnou zprávu.

CELÝ PŘÍBĚH SI PŘEČTĚTE ZDE >>>