Polonahá Hillary udájně „porušuje“ vyhlášku o rovnosti pohlaví, protože je sexistická.

Polonahá Hillary udájně „porušuje“ vyhlášku o rovnosti pohlaví, protože je sexistická. Zdroj: Instagram / lushsux2

Melania Trumpová před cenzurou...
... a po cenzuře.
Streetartový umělec Lushsux
Donald Trump s obnaženým penisem...
... a s penisem skrytým za tváři Hillary Clintonové.
7
Fotogalerie

Sexy Clintonová v plavkách se nelíbila, nahradila ji Hillary v muslimském nikábu. Zmizely obě

Když se minulý týden na zdi ve Footscray u australského Melbourne objevila velká kresba americké prezidentské kandidátky Hillary Clintonové v sexy plavkách, vzbudilo to velkou pozornost. O dílu streetového umělce, který si říká Lushsux, se hovořilo po celém světě. Jenže zasáhla městská rada, které se malba nelíbila. Tak umělec přemaloval Hillary na zahalenou muslimku v nikábu. Ale ani to neprošlo.

Původně namaloval Lushsux Clintonovou v plavkách, které mají podobu americké vlajky. A udělal z Hillary pořádnou sexy ženu. Pak ji ještě k pasu domaloval stodolarové bankovky. To připomíná americké kluby, kde se bankovky zastrkují do spodního prádla spoře oblečených striptérek při vystoupení.

Jenže pak zasáhla cenzura městské rady.

Ta pohrozila majiteli zdi, což je prodejna skútrů, velkou pokutou, pokud malbu „nahaté“ Hillary neodstraní. Jako důvod radní uvedli, že problémem ani tak není veřejné pohoršování, které mohla malba vyvolat, ale předpisy o používání graffiti z roku 2007. Dodali, že malba navíc „porušuje“ vyhlášku o rovnosti pohlaví, protože je sexistická.

Lushsux označil rozhodnutí rady za „ubohost“, ale pak Clintonovou přemaloval – dal ji muslimský nikáb, aby byla celá zahalená. To prý nemůže být sexistické.

Jenže ani Clintonová v muslimském obleku dlouho nevydržela. Stěna byla včera nakonec celá zamalována.

Už před časem Lushsux namaloval na zeď Melanii, manželku republikánského amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Napřed byla nahoře úplně  bez, později ji prsa "zcenzuroval" tváří Trumpa. Samotného miliardáře pak na jiné malbě vytvořil úplně nahého. Po stížnostech se na místě Trumpova penisu objevila tvář Hillary Clintonové.

Podívejte se na provokativní kresby sami a posuďte, zda někoho mohou pohoršovat.