Policie na místě vraždy ve smíchovském obchodním centru.

Policie na místě vraždy ve smíchovském obchodním centru. Zdroj: ČTK

Smíchovská vražedkyně vraždu plánovala, oběť vybrala náhodně

Policie dnes zveřejnila detaily vraždy, která se odehrála včera odpoledne na pražském Smíchově v obchodním centru. Žena, která byla téhož dne propuštěna z psychiatrické léčebny v Bohnicích, si svou oběť vybrala náhodně.

O události informoval Reflex.cz včera. Třiatřicetiletá žena byla propuštěna z Bohnic, kde se dobrovolně léčila, a následně zamířila do obchodního domu na Praze 5. Ve smíchovském Tesku sebrala nůž, který byl součástí sortimentu, a náhodně si vytipovala jako svou oběť 54letou ženou, kterou ubodala. Žena svým zraněním na místě podlehla.

 

Dnes zveřejnil server Blesk.cz informaci, že žena se o vraždu nepokusila poprvé: navíc údajně již delší dobu někoho zavraždit chtěla. Před dvěma týdny si prý stejně náhodně vytipovala ženu v kavárně na Újezdě, kterou se pokusila uškrtit tričkem, jež si předtím v kavárně svlékla. „Kolega k ní přišel a zeptal se jí, zda ví, že právě někoho škrtila, a proč to udělala. Řekla mu, že to je přece normální,“ řekla svědkyně z kavárny. Po incidentu si údajně šla sednout zpět za bar na své původní místo.

 

Policie uvedla, že 33letou ženu, která je od včerejška držena ve vazbě, dnes státní zástupce obviní z vraždy. Podle výpovědi lékaře pražské bohnické psychiatrické kliniky byla žena propuštěna pouze s léky a s plným vnímáním reálného světa.