Policie po 15 letech prohledává les. Najde více stop po Peggy?

Policie po 15 letech prohledává les. Najde více stop po Peggy? Zdroj: Profimedia.cz

Houbař v lese našel kosti. Patří 15 let hledané dívence, jež zmizela beze stopy v Bavorsku

Před patnácti lety se vracela dívenka jménem Peggy Knoblochová ze školy. To ji její rodiče viděli naposled. V roce 2001 začala jedna z nejrozsáhlejších pátracích akcí bavorské policie, jež ovšem nevedla k dívčině nalezení. K její vraždě se sice přiznal mentálně zaostalý soused, svou výpověď však po letech odvolal. Nyní její ostatky zcela náhodou objevil houbař.

Bavorský státní zástupce těsně po nálezu zdůraznil, že ostatky je nutné podrobit řádné expertíze, jinak zatím není možné říci se stoprocentní jistotou, komu patří. Že však jde o 15 let zmizelou dívenku, tenkrát devítiletou Peggy, je podle něj “vysoce pravděpodobné”. O den později pak předběžná analýza DNA tuto hypotézu potvrdila.

Ostatky byly objeveny v lese jen 15 kilometrů od jejího domova. Policisté nyní případ znovu otevřou a na základě analýzy kostí se pokusí zjistit nové okolnosti. Více než sto policistů od chvíle nálezu prohledává les a jeho blízké okolí, v němž houbař lidské kosti objevil.

V roce 2002 se muž, který žil v dívčině blízkém sousedství, přiznal k vraždě. Muž trpící mentální poruchou byl následně souzen a uvězněn, ovšem v roce 2014, deset let po jeho uvěznění, svou výpověď odvolal. Do případu tak nevnesl žádné světlo. Policie měla sice jeho přiznání, ovšem výpověď nenaznačovala, kde by dívka mohla být.

V německých médiích vyvolal případ velký rozruch. Zmizení a smrt malé Peggy Knoblochové bývá často přirovnáváno ke zmizení Madeline McCannové, 3,5leté Britky, která zmizela beze stopy během dovolené se svými rodiči v Portugalsku. Na rozdíl od Peggy však ostatky Madeline nebyly prozatím nalezeny.