Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Metropolico.org (CC BY-SA 2.0)

Švédka prý vyhrožovala afghánským uprchlíkům deportací, pokud s ní nebudou mít sex

Média po celé Evropě se hemží příběhy, jak někteří uprchlíci sexuálně napadají ženy. Švédské noviny ale teď přinesly opačný příběh – jednu Švédku vyšetřuje policie, protože dva nezletilí afghánští imigranti vypověděli, že jim žena vyhrožovala deportací, pokud s ní nebudou mít sex. Hrátky si údajně natáčela na kameru.

Mladé Afghánce švédské noviny Eskilstuna Kuriren popsaly jako Odina a Taríka. Ani jednomu ještě není 18 let a se ženou podle jejich výpovědi měli sex čtyři nebo pět krát. Dělo se tak údajně na hotelovém pokoji nebo u ní doma. Vše se mělo odehrát v menším městě ve středním Švédsku.

„Žena tvrdila, že pokud ji nevyhovíme, zařídí, aby nás deportovali zpátky do Afghánistánu,“ říkají Afghánci. Dokonce vypověděli, že sexuální návrhy jim dávali i další lidé z bezprostředního okolí ženy. To se ale zase nezdá pravděpodobné vyšetřovatelům.

Imigranti také tvrdí, že se s celou věcí svěřili sociálním pracovníkům, ale prý jim nikdo nevěřil. Pak požádali o pomoc média. Po zveřejnění článku v novinách Eskilstuna Kuriren začala věc vyšetřovat policie.    

Podle novin žena odmítla všechna obvinění, i když přiznala, že se s uprchlíky zná.

Mladí imigranti přicestovali do Švédska loni v listopadu v době vrcholící uprchlické krize.