Z videa herce a humoristy Tomáše Hanáka Šifra mistra Ferdinanda

Z videa herce a humoristy Tomáše Hanáka Šifra mistra Ferdinanda Zdroj: Youtube.com

Hledáme Antizemana! Pište nám tipy na prezidentského kandidáta, který by v roce 2018 porazil Miloše Zemana

S touto výzvou jsme se ve čtvrtečním tištěném vydání časopisu Reflex obrátili na naše čtenáře. Vyšli jsme z oficiálně zatím nepotvrzených informací, že Miloš Zeman bude v lednu 2018 obhajovat svůj mandát, a tak jsme se rozhodli rozpoutat o tomto tématu diskusi.

Výzvě v tištěném Reflexu předchází rozsáhlá analýza komentátora Bohumila Pečinky a politologa Petra Sokola, snažící se postihnout úskalí a rizika prezidentské volby a současně naznačit, z jakých kruhů by měl vyjít nový Antizeman a jaké voličské vrstvy by měl oslovit. Jejich text nastoluje mnoho otázek:

Jak pevný je blok voličů Miloše Zemana?

O koho by se měl opřít Zemanův hlavní protikandidát?

Neměl by budoucí Antizeman vypadat trochu jako britský premiér David Cameron, schopný sbírat hlasy umírněné pravice i městských levicových liberálů?

Reflex 51/2015Reflex 51/2015|Reflex

Je v českém prostředí předpokladem úspěchu taktický smír bývalých voličů ODS a Strany zelených?

Nemůže být výhodou Zemanova protikandidáta jeho nižší věk a lepší kondice?

Nebylo by bylo strategicky správnější nasadit proti Zemanovi dynamickou ženu-manažerku středního věku?

V Polsku byl nedávno prezidentem zvolen straník Duda, na Slovensku nestraník Kiska. Jaký model je bližší České republice?

Na tyto a další otázky se snaží odpovědět oba autoři v tištěném vydání Reflexu. V závěru se Reflex na čtenáře obrací s výzvou: V úvodu jsme napsali, že hledání Antizemana je hra svého druhu, k níž jsme však přistoupili se vší vážností. Staňte se i vy její součástí.

Napište nám na adresu redakce, nebo na mailovou adresu bohumil.pecinka@reflex.cz, svého kandidáta na Antizemana a doplňte ho ideální krátkou charakteristikou. Vaše reakce zpracujeme do článku v některém z příštích čísel.