Radek Bajgar předává cenu šéfredaktora

Radek Bajgar předává cenu šéfredaktora Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Cena šéfredaktora: Frame #32
Nejlepší akty v exteriéru dle poroty: Interpret
Nejlepší akt v exteriéru podle čtenářů: Čekání
Nejlepší akty v exteriéru dle poroty: 12:05
Nejlepší akty v exteriéru dle poroty: Schiller
15
Fotogalerie

Vítěz Aktů X převzal cenu šéfredaktora Reflexu

Autor vítězné fotografie soutěže časopisu Reflex Akty X Petr Machan dnes převzal z rukou šéfradaktora Reflexu Radka Bajgara slíbenou odměnu. A to přímo před svým dílem, z něhož na něj shlížela modelka v životní velikosti.

Terasa Průmyslového paláce na pražském Výstavišti se díky Designbloku změnila ve výstavní prostor a své místo tu má i 11 oceněných fotografií Aktů X. Petr Machan před tou svou dnes převzal notebook od firmy Acer, odměnu spojenou s cenou šéfredaktora Reflexu.

„Fotografie vznikla v Branické nádražní hospodě, kam jsme se s modelkou Janou Pomyk a kolegou Martinem Šebestou ukryli před deštěm. Velmi charismatické prostředí tohoto podniku vnuklo myšlenku na fotografii a po dohodě se štamgasty vznikla jedinečná kontrastní scéna mezi krásou modelky a patinou hospody,“ řekl fotograf na volné noze Machan. „Štamgasti dostali před focením panák rumu a myslím, že jim je vidět na očích, že jim scéna vyhovuje. Pro mě ta fotografie je více o interakci mezi jednotlivými subjekty a kontrastem mezi prostředím a modelkou. Je fakt, že kdyby to byla vinárna, tak by fotografie vypadala zcela jinak. Přece jen se říká, že pivo dělá krásná těla,“ dodal Machan.

Podle šéfredaktora Reflexu Radka Bajgara jsou Akty X dlouhodobě nejúspěšnější soutěží časopisu Reflex. „Reflex vždy dával důraz na obrazovou složku, takže pořádání fotografické soutěže má jasnou logiku. Navíc se snažíme dotýkat společenských tabu, takže i téma aktů je nám z tohoto důvodu blízké. Rozhodně se těším na fotky v příštím ročníku, a doufám, že tam budou i snímky Petra Machana,“ uvedl Radek Bajgar.