Zničená čtvrť Damašku Jobar

Zničená čtvrť Damašku Jobar Zdroj: russiaworks.ru

Zničená čtvrť Damašku Jobar
Zničená čtvrť Damašku Jobar
Zničená čtvrť Damašku Jobar
Zničená čtvrť Damašku Jobar
Zničená čtvrť Damašku Jobar
6
Fotogalerie

Tak vypadá syrská válka v HD. Rusové zveřejnili záběry dronu z Damašku

Ruská armáda nechala televizní společnost natočit dronem záběry útoku syrské armády na damašské předměstí Jobar. To je od začátku povstání proti brutálnímu diktátorovi Asadovi v roce 2011 v rukou rebelů a Asadovi vojáci se jej nyní snaží s podporou Rusů dobýt.

Záběry, pořízené v nejvyšší kvalitě HD, připomínají spíše scény z válečné počítačové hry. Je na nich vidět úplně zničené město, v němž před válkou žily statisíce lidí. Ruský dron zachytil útočící provládní vojáky, stejně jako tanky, které střílejí do okolních domů, kde se zřejmě skrývají rebelové.

 Čtvrť je roky místem tvrdých bojů a cílem bombardování barelovými bombami ze strany Asadova letectva, které zabilo už tisíce civilistů. Jobar také zažil několik útoků chemickými zbraněmi.

Společnost Russia Works se zabývá výrobou videí s tematikou ruských vojenských sil, která často přebírají ruské státní kanály. Na svých stránkách mají videa z ruských vojenských základen i z bojů v Luhansku nebo Doněcku. V diskusích pod nimi se pak autoři netají obdivem k ruské armádě a nenávistí k jejím nepřátelům.