Ano říkají českému podnikateli, vydražil je v přepočtu za 104 tisíc korun

Ano říkají českému podnikateli, vydražil je v přepočtu za 104 tisíc korun Zdroj: wired.com

Nejslavnější šaty na světě koupil muž z České republiky

Šaty, které rozdělily svět. Kvůli své barvě. Jedni je viděli jako bílo - zlaté, druzí jako modro - černé. Rozhádaly se kvůli nim dokonce i celosvětově známé celebrity. Staly se zřejmě nejsdílenějším kouskem oblečení na sociálních sítích vůbec. A tak není divu, že nakonec skončily v dražbě na ebay.com. Tu "vyhrál" podnikatel z České republiky. 

Šaty se mu podařilo získat za 1 356,78 libry - v přepočtu zhruba za 104 tisíc korun. Přeplatil dalších 52 zájemců a těšit se z nich bude manželka podnikatele Tomáše Petrů. 

S celkem obyčejnými šaty to začalo nevinně. Matka vybírala pro svou dceru šaty na svatbu, tyhle jí padly do oka. Vyfotila je a poslala. Dcera a budoucí manžel se ovšem nemohli shodnout na barvě šatů. Jeden je viděl bílo - zlaté, druhý modro - černé. Po dlouhém dohadování vyvěsili jejich fotografii na sociální sítě a poprosili veřejnost o pomoc. Rozpoutali však "válku". 

Kvůli barvě záhadných šatů se rozhádaly i světové celebrity. Jejich výrobce a prodejce se ovšem musí tetelit blahem. Takový marketing rozhodně nemohli čekat.