Papež František

Papež František Zdroj: Profimedia.cz

Islámští bojovníci chtějí zavraždit papeže, varuje irácký vyslanec Vatikán

Podle informací britského deníku Telegraph mají islámští radikálové v hledáčku svých zbraní hlavu katolické církve. Informoval o tom irácký velvyslanec v souvislosti s papežovou návštěvou Albánie a Turecka.

Sedmasedmdesátiletý papež František se nyní připravuje na cestu do dvou zemí, Turecka a Albánie. Má se jednat o jednodenní návštěvy. Turecko ja naplánované až na listopad, do Albánie, kde je převažujícím náboženstvím právě islám, se však papež chystá v nejbližších dnech.

Al Sadr také upozorňuje na to, že džihádisté s Islámského státu chtějí rozšířit svůj stát až na území Říma – rádi by vyvěsili svou černou vlajku na basilice sv. Petra.

„To, co islamisté prohlásili, je jasné. Chtějí papeže zabít,“ řekl britskému deníku diplomat. „Papeži hrozí skutečná hrozba,“ dodává.

„Myslím si, že se o to pokusí. ISIL, to nejsou jen Arabové, ale také Francouzi, Kanaďané, Britové nebo Italové,“ tvrdí velvyslanec s tím, že papež si radikální islamisty si hlava katolické církve pohněvala především svými výroky o nutnosti zastavení islámských bojovníků, jejichž agrese již dalece přesahuje to, co korán ve skutečnosti hlásá.