Počasí

Počasí Zdroj: Profimedia

Začátek června bude teplý, bouřky se nám ale nevyhnou

Druhý červnový týden bude nejteplejší v měsíci. Meteorologové očekávají teploty kolem 22 stupňů Celsia a vydatnější déšť. Poté se má mírně ochladit. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav.

Celý červen by se neměl výrazně odchýlit od průměru, který pro toto období je 16,6 stupně Celsia. Rovněž déšť by měl odpovídat průměru, druhá polovina června ale má být vlhčí než první. Meteorologové upozorňují, že vzhledem k ročnímu období mohou kvůli bouřím nastat velké lokální rozdíly v celkovém množství spadlých srážek.

V neděli by podle meteorologů mělo být skoro jasno až polojasno, na severovýchodě až oblačno a místy přeháňky. Přes den teploty vystoupají až na 21 stupňů Celsia. Příští týden se může mírně oteplit.

Předpověď na pondělí (00-24):

Skoro jasno až polojasno, na jihozápadě při zvětšené oblačnosti místy přeháňky, jinde jen ojediněle. Na severovýchodě zataženo až oblačno a místy občasný déšť nebo přeháňky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 13 °C. V noci a ráno slabý, přes den mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):

Polojasno, ojediněle přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu (00-24):

Polojasno, na severovýchodě území při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Odpoledne a večer v jihozápadní polovině Čech přibývání oblačnosti, přeháňky, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek (00-24):

Oblačno až zataženo, v Čechách s občasným deštěm nebo přeháňkami, které se během dne rozšíří na Moravu a do Slezska, kde bude zpočátku polojasno. Místy bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na východě kolem 25 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s se bude měnit na mírný severozápadní 3 až 7 m/s a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek (00-24):

Polojasno, ojediněle přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na východě místy i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C, na západě Čech kolem 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 15 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, postupně ojediněle až 30 °C.