Hells angels

Hells angels Zdroj: Profimedia.cz

Berlín zakázal symboly motorkářského gangu Hells Angels, v Česku se zatím nic neděje

Berlínské úřady zakázaly symboly motorkářského gangu Hells Angels, nesmí se používat na veřejnosti. Členové například nebudou smět nosit okřídlený symbol smrti, který mají na svých bundách. Informoval o tom deník Bild. Další německé regiony se prý brzy přidají.

Berlínský policejní mluvčí Thomas Neuendorf deníku řekl, že Hells Angels mají lhůtu čtyř týdnů na uplatnění zákazu. Pokud potom na veřejnosti kdokoli z nich zákaz poruší, může mu být zabaveno oblečení i jiné věci, na kterých budou symboly gangu, může být pokutován a při opakovaném porušení i uvězněn.

Úřady odůvodňují svůj postup tím, že někteří členové gangu vykazují permanentní násilnické chování a jsou zapleteni do trestné činnosti. 

U nás zatím skupina Hells Angels MC Bohemia na podobné zákazy nenarazila, poslední srazy se i tento rok odehrály se symboly, které se už nesmí v Berlíně používat. Také v České republice se ale objevily náznaky násilných střetů mezi motorkářskými gangy, u jednoho z nich byl loni v říjnu v Libini na Šumpersku zabit jeden muž.