muslimové v česku

muslimové v česku Zdroj: ČTK

Islamisté v Česku pro své cíle zneužili i děti

Pro muslimy je páteční modlitba povinností a její nevykonání je těžkým hříchem. Toho si je vědomo i vedení islamistů, a tak byly veškeré páteční modlitby v pražských mešitách zrušeny a jejich konání přesunuto před ministerstvo vnitra. Muslimové tedy byli donuceni vybrat mezi účastí na nátlakové manifestaci před ministerstvem nebo neuposlechnutím příkazů.

Notoricky známé záběry z Blízkého východu či z muslimských demonstrací v západní Evropě: malé děti se zbraněmi, malé děti s transparenty proti Izraeli, USA či Dánsku. Zneužívání dětí pro politické cíle zakazují mezinárodní úmluvy, ale islamisté si s tím moc těžkostí nedělají a tento „výdobytek“ začínají používat i u nás v Čechách a na Moravě.

Před několika dny provedla česká policie rozsáhlé razie v pražské mešitě a dalších objektech. Oficiálně kvůli knize šířící rasismus a nenávist. Podle informací z muslimské komunity je danou knihou dílo islámského radikálního kazatele Bilala Philipse, který je některými západními státy veden na seznamu extremistů a byl vyhoštěn i ze sousedního Německa.

Jeho knihu Základy tauhídu vydala českým státem jediná registrovaná muslimská církev Ústředí muslimských obcí v České republice ve spolupráci s Islámskou nadací. Nejedná se o první knihu islámského extremisty, kterou již muslimové v česku vydali. Jako první na její nenávistné pasáže upozornil web časopisu Reflex.

Českou policii nezajímá pouze obsah knihy, ale i způsob financování jejího překladu a vydání, včetně toho, kdo poskytl peníze. V souvislosti s tím byl, dle muslimů, obviněn Vladimír Sáňka (místopředseda Ústředí muslimských obcí v České republice, člen vedení správní rady Islámské nadace v Praze a předseda Muslimské obce).

Již krátce po zásahu se roztočila kola islámské mediální propagandy. Kromě rozzlobených prohlášení, stížností a obviňování policie z chování stejného jako nacistické gestapo, začali čeští muslimové apelovat také na islámský svět, aby vyvinul nátlak na české úřady. Po několika dnech se k tomuto tlaku přidali i někteří křesťanští představitelé v čele s Tomášem Halíkem.

Co na tom, že policie při zásahu v pražské mešitě a v modlitebnách zadržela několik osob pobývajících na českém území nelegálně, tedy páchajících trestnou činnost. Co na tom, že do mešity chodí ozbrojení směnárníci či obchodníci a policie tedy měla více než reálné oprávnění být ozbrojena. Co kdyby nějakému muslimovi nemajícímu čisté svědomí ruply nervy a došlo by ke střelbě? Avšak dle islámských apologetů nemá česká policie právo přistupovat k muslimům jako ke každým jiným občanům. Naopak se k nim má chovat jako k nějaké nadřazené a ze zákona vyjmuté skupině obyvatel.

Ukvapená obhajoba

Ano. Přesně tak na mě působí vystupování nejen samotných muslimů, ale i jejich obhájců, kteří aniž by počkali na dokončení vyšetření celého případu, už teď mají jasno a preventivně odsuzují českou policii, třebaže měla na zásah právo a ze zákona povinnost jej vykonat.

Samotné vedení organizací v tomto případě vyšetřovaných - tedy Islámské nadace v Praze a Ústředí muslimských obcí v České republice, se rozhodlo použít celou muslimskou komunitu jako nástroj nátlaku na české úřady.

Pro muslimy je páteční modlitba povinností a její nevykonání je těžkým hříchem. Toho si je vědomo i vedení islamistů, a tak byly veškeré páteční modlitby v pražských mešitách zrušeny a jejich konání přesunuto před ministerstvo vnitra. Muslimové tedy byli donuceni vybrat mezi účastí na nátlakové manifestaci před ministerstvem nebo neuposlechnutím příkazů, čímž by se vystavili hněvu Alláha a jeho pozemských zástupců z pražské mešity. Dobré to varování do budoucna, čeho jsou šéfové českých mešit v rámci boje o své přežití schopni.

Ano, jde opravdu o víc než jednu knihu a osud jednoho českého muslimského vůdce. Pokud by totiž policie prokázala závadnost knihy a třeba i podivné financování jejího vydání, mohlo by se to stát Islámské nadaci v Praze i Ústředí muslimských obcí osudným. A tak vedení českých muslimů nebojuje za nějakého konvertitu Vladimíra Sáňku, ale za přežití své vlastní.

Není tedy pro ně problém v rámci své propagandistické mediální ofenzívy využít malé děti a dát jim do ruky vlaječky České republiky s květinami. Podobný to styl mediální propagandy islamistických hnutí Hamás či Hizballáh, které koneckonců předseda českých muslimů dle svých slov nepovažuje za teroristy a podporuje jejich „věc“.