Iveta Bartošová

Iveta Bartošová Zdroj: Profimedia.cz

Rodina Bartošové se nezúčastní pohřbu, Rychtář prý pořádá dožínky pro bulvární média

Příbuzní tragicky zesnulé Ivety Bartošové se nezúčastní pohřbu organizovaného jejím manželem Josefem Rychtářem. Podle nich se rozhodl uspořádat rozloučení, které by bylo pro její nejbližší traumatizující a nedůstojné. Rychtář odmítl jejich přání, aby zakončila svou cestu životem klidným a neokázalým pohřbem ve svém rodišti.

"Pan Rychtář rozhodl o uspořádání dožínek pro bulvární média, v nichž chce hrát hlavní roli on. Takové rozloučení s milovanou osobou by však bylo pro její nejbližší natolik traumatizující a nedůstojné, že se ho nezúčastní. Podaří-li se zabránit panu Rychtářovi v jeho odhodlání nevydat rodině ostatky zemřelé, budou bez účasti médií uloženy do rodinného hrobu v kruhu nejbližších příbuzných," napsali v prohlášení.

Osmačtyřicetiletá Bartošová svůj život ukončila 29. dubna skokem pod vlak. Někdejší trojnásobná zlatá slavice se v posledních letech potýkala se závislostí na alkoholu a lécích a pokoušela se navázat na svou úspěšnou kariéru. Její osud plnil stránky českého bulváru a děje se tak i po její smrti. Spekuluje se o podílu Rychtáře na tragédii.

Rychtář chce uspořádat veřejný pohřeb v pražském strašnickém krematoriu. Datum zatím neoznámil. Většina zástupců české popové scény se ve sporu postavila za příbuzné Bartošové a veřejného rozloučení se odmítají zúčastnit.

Bartošová se poprvé provdala v roce 2008 za herce a producenta Jiřího Pomeje, loni si vzala podnikatele Josefa Rychtáře.

Text prohlášení rodiny Ivety Bartošové

Příbuzní tragicky zesnulé Ivety Bartošové, syn Artur, matka Svatava a sourozenci Ivana a Lumír, s lítostí oznamují, že manžel zpěvačky Josef Rychtář odmítl jejich přání, aby zakončila turbulentní cestu životem klidným a neokázalým pohřbem ve svém rodišti. Pan Rychtář rozhodl o uspořádání dožínek pro bulvární média, v nichž chce hrát hlavní roli on. Takové rozloučení s milovanou osobou by však bylo pro její nejbližší natolik traumatizující a nedůstojné, že se ho nezúčastní. Podaří-li se zabránit panu Rychtářovi v jeho odhodlání nevydat rodině ostatky zemřelé, budou bez účasti médií uloženy do rodinného hrobu v kruhu nejbližších příbuzných.

Artur Štaidl, Svatava, Lumír a Ivana Bartošovi