Veselovský

Veselovský Zdroj: MFDNES - Ota Bartovský

Veselovský a Drtinová odcházejí z České televize

Moderátor Martin Veselovský na vlastní žádost odchází z pořadu Události, komentáře. S Českou televizí se v pondělí dohodl na ukončení smlouvy ke konci března 2014. Odchod z ČT v pondělí oznámila i moderátorka Daniela Drtinová a dramaturgyně jejího pořadu Lenka Vinšová.

Veselovský ČTK řekl, že momentálně zůstává v Českém rozhlase, kde uvádí pořad Dvacet minut Radiožurnálu.  „K odchodu mě vede potřeba radikální pracovní změny. Uplynulých šest let v redakci Událostí, komentářů bylo pro mě velmi cenných a inspirativních a sama Česká televize je jedním ze dvou médií, kterým vděčím za to, kde profesně jsem,“ uvedl.

Ředitel zpravodajství České televize Zdeněk Šámal moderátorovo rozhodnutí respektuje. „Za šest let, kdy v Událostech, komentářích působil, odváděl vysoce profesionální práci a stal se jednou z výrazných tváří kanálu ČT24,“ řekl Šámal. V pořadu nadále zůstává Lukáš Dolanský, Veselovského hodlá televize nahradit někým ze stávajících redaktorů.

Naopak po odchodu několika editorů má – jako jeho nová vedoucí – posílit editorský tým Událostí, komentářů bývalá zástupkyně šéfredaktora Mladé fronty Dnes Martina Riebauerová.