Iron Man

Iron Man Zdroj: YouTube.com

Americká armáda má nový sci-fi projekt, speciální oblek se jménem Iron Man

Americká armáda testuje nový prototyp speciálního ochranného obleku pro vojáky, kterému říká Iron Man. Pokud se prosadí do praxe, má přinést obrovskou výhodu proti nepřátelům a konkurenčním vojskům.

Admirál William McRaven, velitel speciálních operací americké armády, řekl, že první prototypy ochranného obleku podobného tomu, který vidíme ve známém filmu Iron Man, jsou již připraveny pro testování v letních měsících. Na reálné bojiště by se nová technologie mohla dostat někdy v druhé polovině roku 2018.

“Tento oblek, pokud bude fungovat podle našich představ, zajistí obrovské zvýšení životaschopnosti naších vojáků,” řekl McRaven na vojenském semináři ve Washingtonu. Podle dostupných informací bude oblek vybaven technologiemi, o kterých se některým státům ani nezdá. V podstatě to prý umožní americkým vojáků předvídat, že se mohou střetnout s nepřítelem, kterého ani nevidí. Prostě něco ze sci-fi filmu.

Na projektu pracuje 56 firem, 16 vládních agentur, 13 univerzit a 10 národních laboratoří. Dá se tedy očekávat fantastický a převratný výsledek, tvrdí americká armáda.