Rusko ovládly barvy duhy

Rusko ovládly barvy duhy Zdroj: profimedia.cz

Úchylná ruská organizace Okupujte pedofilii, vyhlásila „loveckou“ sezónu na gaye

Na webu mají reklamu, která láká lidi na sex a trochu zábavy, ale ve skutečnosti je rozkoš tou poslední věcí, kterou chtějí rozdávat. Členové ruských skupin „Okupujte pedofilii“ a „Ruští rodiče“, chtějí jen jednu věc – ponížit každého gaye, lesbu nebo transvestitu.

Ruští aktivisté vysvětlují, že chování podobných radikálních skupin je v jejich zemi vlastně legální, protože podle místních zákonů „zabraňují pedofilii a chrání práva rodin“. Britská televize Channel 4 natočila v Rusku dokumentární film, který se nazývá Lov a jasně ukazuje útoky na gaye a lesby.

Jeden z ruských homosexuálů v něm říká: “Lovecká sezóna byla zahájena, my jsme tou kořistí.” Člen organizace Okupujte pedofilii otevřeně vysvětluje, že gayové by měli být pověšeni a upáleni, protože “tohle je Rusko a oni si na to musí zvyknout.” Podle autorů dokumentu bylo pro britský štáb naprosto šokující, že členové těchto radikálních skupin hovořili většinou na kameru otevřeně a ani neskrývali své tváře.

Například skupina Okupujte pedofilii je aktivní ve více než 30 ruských městech. Fungují beztrestně a na svou obranu používají výroky prezidenta Vladimira Putina, který naznačil, že mezi homosexualitou a pedofilií je určitá spojitost. Gangy používají internet, aby nalákali své oběti, které pak zakoušejí násilí a ponižování. V září minulého roku televize BBC vysílala šokují jednání jedné z ultranacionalistických ruských skupin. Na záběrech je jeden muž donucen pít moč a musí strkat hlavu do záchodu. Poté mu útočníci na hlavu nasadí kovový kbelík a mlátí ho přes něj obušky. Zločinci k tomu říkali, že jen rozšiřují spravedlnost a že jejích cílem je vyléčit lidi z homosexuality.

Za vlády prezidenta Putina byl schválen zákon, jenž umožňuje policii zadržet homosexuály na dva týdny pokud na veřejnosti schvalují nebo distribuují “homosexuální propagandu.” Tento měsíc zase projednává ruská Duma zákon, který by mohl homosexuálním párům odebrat jejich děti. Podle průzkumů přitom více než 50 procent Rusů homosexuály hodnotí skutečně velmi negativně a podobné zákony schvaluje.