Kaddafí

Kaddafí Zdroj: Profimedia.cz

Diktátor Kaddáfí měl stovky sexuálních otrokyň, ukazuje dokument BBC

Šílený libyjský diktátor Muammar Kaddáfí, který byl povstalci popraven v říjnu 2011, za svého života znásilňoval, mučil a držel v zajetí jako sexuální otrokyně stovky mladých žen a dívek. V několika případech jim bylo pouhých 14 let. Ukazuje to nový dokument stanice BBC4, který bude odvysílán v únoru.

To, že Kaddáfí byl morbidní a zvrácený v mnoha směrech, se vědělo dávno. Ale film „Mad Dog -Gaddafi’s Secret World“, který odvysílá stanice BBC4 v deset večer 3. února, ukazuje, že libyjský vůdce byl i sexuálním maniakem.

Za dobu své téměř 42 let trvající vlády si vytvořil Kaddáfí harém ze stovek mladých žen a dívek. Podle výpovědi svědků bylo některým děvčatům pouhých 14 let. Ženy byly buď unášeny, nebo si je diktátor či jeho lidé vybírali na školách na jeho přednáškách. K tomu sloužil propracovaný systém. Kaddáfí, nebo jeho pobočníci, vybrali na přednášce nejkrásnější dívky a vše naaranžovali tak, že při odchodu je vůdce pohladil po hlavě. To bylo znamení, že osud ženy byl zpečetěn. Do několika dnů byla unesena a Kaddáfí ji pak znásilnil. Některé držel v zajetí jako sexuální otrokyně celá léta, mnohé z nich (včetně jejich rodin) ale nechal zabít.

Kromě dívek si měl držet i malou skupinu chlapců, které také znásilňoval. Muammar Kaddáfí byl známý také tím, že měl ochranku tvořenou ze žen, které nejenom hlídaly unesené dívky, ale také mu sloužily k ukojování jeho sexuálního apetitu.

Kromě jiného dokument ukazuje, že libyjský diktátor si nechával v mrazících boxech uchovávat i těla některých svých zabitých obětí a občas se na ně ve své zvrácenosti chodil dívat. Film představuje i místa, kde k znásilňování dívek mělo docházet.