Česká pošta

Česká pošta Zdroj: profimedia.cz

V objektech České pošty od rána zasahuje policie

V několika objektech České pošty od rána zasahuje policie. Akce údajně souvisí s vyšetřováním činnosti bývalého zaměstnance podniku. ČTK to potvrdil mluvčí pošty Ivo Mravinac.

Policisté ráno před šestou hodinou přijeli do budovy hlavnípošty v Jindřišské ulici v Praze 1 a do bývalé centrály v Olšanské ulici na Žižkově.

"Potvrzujeme, že v několika objektech Česképošty je policie ČR, vyžádali si řadu dokumentů, samozřejmě jsme jim poskytli veškerou součinnost. Podle předběžných informací se jedná o vyšetřování činnosti našeho bývalého zaměstnance. V tuto chvíli nemáme další informace, událost proto nemůžeme blíže komentovat," řekl ČTK mluvčí.

Napoště zasahuje policejní Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, případ dozoruje ji Vrchní státní zastupitelství v Praze. Šéfka zastupitelství Lenka Bradáčová uvedla, že zásah policie může zatím pouze potvrdit, další informace zveřejní odpoledne. Podle Bradáčové záleží na postupu policie.

Podle informací Mladé fronty Dnes zatkli policisté devět lidí, nikoho ale zatím neobvinili, uvedl server iDnes.cz. Případ se prý týká veřejných zakázek.

Státní podnik Českápošta provozuje kolem 3200 poboček a zaměstnává přes 30.000 lidí. Roční tržby se pohybují kolem 20 miliard korun.