Petr Nečas

Petr Nečas Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Expremiér Nečas: Policisté se chovají hovadsky, proti mé ženě použili psychického násilí

Bývalý premiér Petr Nečas se v interview pro nové číslo Reflexu opět velmi tvrdě pustil do českých policistů. Zejména za jejich chování, když zadrželi v létě jeho současnou manželku.

Například zadržení a vazbu Jany Nagyové-Nečasové komentuje expremiér takto: „Toho kontrastu mezi humánním chováním příslušníků Vězeňské služby a v některých aspektech až hovadským chováním policistů si v poslední době všímá víc lidí.“ A pak dodává: „Ty první dva dny (po zadržení Nagyové – pozn. redakce) policie používala estébácké metody, normální psychické násilí. Jana prodělala trauma a dodnes je v pravidelné péči klinického psychologa.“ Komentuje také domovní prohlídku u Nagyové: „ … aby se vám vysmívali při domovní prohlídce, aby vám neumožnili vykonat základní hygienické potřeby… aby policisté v botách chodili po posteli vaší dcery a rozkopávali jí polštáře, kopali vám do věcí… To je arogance moci.“  

ObálkaObálka | ArchívVelký rozhovor s expremiérem Petrem Nečasem, o tom, co letos zažil, čtěte v novém dvojčísle Reflexu, který vychází ve čtvrtek 19. prosince.