Fotografie ze severokyperské televize BRT, která usvědčuje Pavla Caldra z jednání s vicepremiérem Serdarem Denktaşem. Zleva Denktaş, místostarosta Prahy 4 Jiří Bodenlos, Ondřej Palounek s manželkou Martou, zády k objektivu starosta Prahy 4 a „primátor“ Pavel Caldr.

Fotografie ze severokyperské televize BRT, která usvědčuje Pavla Caldra z jednání s vicepremiérem Serdarem Denktaşem. Zleva Denktaş, místostarosta Prahy 4 Jiří Bodenlos, Ondřej Palounek s manželkou Martou, zády k objektivu starosta Prahy 4 a „primátor“ Pavel Caldr. Zdroj: Repro BRT

Falešný pražský primátor a mezinárodní ostuda

Pavel Caldr (ex ODS), starosta Prahy 4, která je neslavně proslulou líhní kmotrů a místem plným podivuhodných finančních a majetkových machinací, se rozhodl rozšířit pole své politické působnosti a sešel se zástupci Severokyperské turecké republiky. Aby se mu lépe jednalo s představiteli země, kterou kromě Turecka nikdo na světě neuznává, vydával se za pražského primátora. A jako primátorský doprovod zvolil pražského kmotra Ondřeje Palounka (ex ODS), který se výrazně podílel na diskreditaci pražské ODS v posledních letech.

Je z toho mezinárodní ostuda. Kyperská republika logicky žádá po České republice vysvětlení a omluvu. Nejen za falešného primátora, to je spíš trapná lapálie, ale hlavně za fakt, že svou návštěvou Pavel Caldr uznal legitimitu státu, který Kypr a většina světa uznat odmítá - Turecko část Kypru už roky silou okupuje.

Za celým tímto tureckým výletem a setkáním „elit“ však nestojí Caldr, ale právě Ondřej Palounek, který se evidentně poté, co o svůj vliv na pražskou politiku i díky Reflexu přišel, oklepal a rozhodl se znovu získat ostruhy schopného kmotra.

Už před třemi lety jsme totiž v Reflexu v sérii textů o takzvané Pražské partě, tedy chobotnici kmotrů, politiků a spřátelených podnikatelů, Ondřeje Palounka coby člena ODS obzvlášť vyzdvihli jako figuru hodnou pozornosti. Vypadal, že si odskočil z laciné estrády, proslavil se nagelovanými vlasy, nevkusem, zapalováním cigaret hořícími bankovkami, silnými slovy, grandiózními ambicemi ovládat Prahu a tím, že držel mnohé pražské politiky z ODS pod krkem a na výplatní listině.

Ondřej Palounek svému veřejnému odhalení nebyl rád, protože naše texty stály za úbytkem jeho vlivu a následně za potupným odchodem z ODS. Musel se stáhnout z výsluní.

Už tenkrát jsme také upozornili na Palounkovu náklonnost k Turecku. Podle našich zdrojů z blízkého Palounkova okolí si právě tam přesunul část svých „poctivě vydělaných“ financí a pořídil pozemky. Turecko se mělo stát jeho druhou základnou, kdyby přece jen Útvar pro odhalování organizovaného zločinu, který jeho aktivity šetřil, přece jen něco vyšetřil a chtěl zasáhnout.

Teď zasáhla prozřetelnost a Caldra s Palounkem mezinárodně znemožnila. Schůzka byla vyzrazena. Dokonce je její část natočena a vyfotografována. Jen nevíme, zda i na okupovaném území Kypru bavič Palounek předvedl své efektní číslo se zlatým zapalovačem a hořící tisícikorunou, jíž si tak rád mezi svými v Praze zapaloval cigaretku.