Startky

Startky Zdroj: Archív

Legendární cigarety Start zmizí z trhu. Nahradí je cizí značky

Tabáková firma Philip Morris přestane vyrábět některé druhy cigaret Petra a Start, z tradičních českých značek zůstanou v nezměněné podobě cigarety Sparta. Petry nahradí značka L&M, značky Petra Klasik červená a Petra Klasik modrá však na trhu zůstanou.

Krátké startky se budou prodávat s nezměněnou chutí, tabákovou směsí a modernizovaným obalem pod jménem Start by Chesterfield, cigarety Start king size se změní na Chesterfield king size, informoval dnes ČTK ředitel komunikace a člen představenstva firmy Martin Hlaváček.

O změnách v nabídce značek dnes psal server iHNed.cz. Jejich důvodem je podle webu to, že prodeje cigaret v České republice se snižují, poptávka přitom padá nejvíc právě u českých značek. "Zájem o petry ve středním cenovém segmentu dlouhodobě klesal. U startek tomu bylo obdobně," cituje server Hlaváčka.

Petry se vyrábějí téměř 30 let, startky dokonce půl století, uvedl iHNed.cz. Pro milovníky peter sice podle serveru letos vyvinul Philip Morris právě typ Petra Klasik, "to je ale zcela nový typ cigaret, který má více odpovídat preferencím zákazníků, zároveň ale může být cenově dostupnější". Petry bez přívlastku splynou podle něj na pultech trafik se značkou L&M během prosince.