Miloš Zeman - zátiší se sklenkou

Miloš Zeman - zátiší se sklenkou Zdroj: Profimedia

Uteč, kdo můžeš: Zemana opouštějí příznivci. Kvůli alkoholu a nevhodným poznámkám

Deník Mladá fronta Dnes si nechal zpracovat průzkum, z něhož vyplývá pokles popularity prezidenta Miloše Zemana. Údajně hlavně kvůli vystupování a alkoholu.

Nejvíce kritiky sklidil současný prezident za svou afinitu k alkoholu a nevhodné poznámky. Z průzkumu, na nějž odpověděla tisícovka dotázaných, vyplynulo, že pouhých 15 procent voličů hodnotí Zemana pozitivně. Výhrady vůči němu má celých 38 procent voličů, převládá neutrální smýšlení – 42 procent.

Zajímavější je ale fakt, že ti, kdo „prezidenta dolních deseti milionů“ volili, jsou s ním také nespokojení. Dvanáct procent voličů, kteří v přímé volbě Zemana podporovali, jej nyní hodnotí negativně. 44 procent dotázaných odpovědělo, že jeho osobu hodnotí neutrálně, pozitivně jej hodnotí 39 procent jeho voličů.

Podle odpovědí dotázaných je na vině především prezidentovo nevhodné vystupování. Ve srovnání se svými předchůdci tak Zeman značně zaostává – Václav Havel i Václav Klaus měli v počátcích svého úřadování podporu až osmdesátiprocentní.