James Bond

James Bond Zdroj: Profimedia.cz

Hledá se mladý Bond. James Bond. Pro služby Velké Británie

Britské tajné služby hledají na školách vhodné studenty, kteří budou „sloužit“ vlasti jako špióni. Hon na novodobé Jamesy Bondy začal. Informoval o tom deník The Independent.

Britské bezpečnostní a tajné služby hledají mladé lidi, kteří se v brzké době vyrovnají slavnému agentovi 007, Jamesi Bondovi. Připravily dvouletý program, který poskytne vhodným zájemcům solidní znalosti v oblastech kybernetických služeb, špionáže, problémů organizovaného zločinu a terorismu. Kandidáti musí být občany Velké Británie a budou muset podstoupit náročné bezpečnostní prověrky. Přestože se hledají lidé ve věku kolem 18 let, budou pak trénováni ve složitých systémech, které slouží například k odposlouchávání a špionáži všeho druhu.

Ministr školství Matthew Hancock ale tvrdí, že se jedná pouze o součást širších snah státu pomoci kariéře a získání zaměstnání mladým lidem, kteří nestudují na vysoké škole. A připomněl, že kromě „špionáže“ hodlá vláda otevřít i kurzy pro studenty zajímající se o vesmír. Ten by se měl otevřít v lednu. Třeba chtějí Britové svého nového Jamese Bonda pak vystřelit i do vesmíru. O tom už ale zpráva The Independent nehovoří.