Rezešová

Rezešová Zdroj: profimedia.cz

Slovenská milionářka Rezešová půjde za autonehodu, při které zemřeli čtyři lidé, do vězení

Soud v Budapešti odsoudil v pátek slovenskou milionářku Evu Rezešovou (36) k šesti letům vězení za nehodu, při níž uhořeli čtyři lidé.

Trest pro Rezešovou se týká řízení pod vlivem alkoholu. Rezešová musí také zaplatit soudní výlohy ve výši skoro 20 tisíc eur (přes půl miliónu korun). Z vězení může být předčasně propuštěna nejdříve za čtyři roky. Dva roky bude mít zakázáno sednout za volant.

Terénní vůz řízený Rezešovou, dcerou bývalého majitele Východoslovenských železáren, loni v srpnu na maďarské dálnici narazil zezadu do Fiatu Punto. Ten vzápětí narazil do projíždějícího kamiónu, pak do svodidel a začal hořet. Na místě uhořeli tři lidé, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. V automobilu Rezešové našla policie otevřenou lahev vodky a těsně po nehodě jí v krvi naměřili 1,5 promile alkoholu.

Jeden ze svědků u soudu potvrdil, že z Rezešové po nehodě cítil alkohol. Rezešová u soudu tvrdila, že pila až po nehodě, protože byla v šoku. U soudu se obhajovala tím, že ji v okamžiku nárazu oslepil protijedoucí vůz.

Policista, který nehodu vyšetřoval na místě, u soudu uvedl, že Rezešová působila po nehodě dezorientovaně a měla nejistý krok. „Dal jsem jí foukat a výsledek byl pozitivní. Tvrdila, že za volantem usnula,“ uvedl policista. Rezešová byla po nehodě umístěna do vyšetřovací vazby.

Okresní prokuratura v Budapešti obvinění z trestného činu způsobení dopravní nehody pod vlivem alkoholu s následkem smrti vícero osob vznesla letos v květnu.

Slovenská média si dámu užila i psychologickým rozborem podle fotografií ze soudní síně: „Tvár evidentne nesie na sebe známky kozmetických úprav, sklopený zrak je snahou vyjadriť istú skromnosť, možno pocit viny vo vedomí, že je ostro pozorovaná okolím!“ Paní Rezešové nikdo asi nevěří, že pila až po nehodě. V každém případě platí, že pokud se něco takového někomu stane, měl by s panákem proti stresu raději počkat.