Církev

Církev Zdroj: Profimedia.cz

Haló noviny neomylně perlí titulkem: „Mastné odškodné za znásilnění katolíkem“

Komunistické noviny se radují z odhalení katolické perverze. K dokonalosti ještě chybí připomenout komunistické perverze.

Komunistické Haló noviny s radostí přinesly text, kde se píše: „Slovinská katolická církev musí zaplatit odškodné 80 000 eur (asi 2,2 milionu Kč) ženě, kterou ještě jako nezletilou zneužíval kněz. Informovala o tom agentura AFP, podle níž verdikt vynesl soud ve druhém největším slovinském městě Mariboru. Ve Slovinsku jde o první takový případ. Slovinská biskupská konference na svých internetových stránkách potvrdila, že bude rozhodnutí soudu respektovat. Zároveň však upozornila, že tento verdikt může strhnout lavinu podobných žalob, a to nejen vůči katolické církvi. ‚Jsme přesvědčeni, že to spustí žaloby nejen vůči církvi, ale i proti jiným institucím, například v oblasti vzdělávání nebo zdravotnictví,‘ uvádí se v prohlášení biskupské konference.“

Tak pak dále čteme, dotyčný kněz už před šeti lety umřel. Prý zneužíval nejméně šest dívek mladších 15 let. Jedna z obětí později žalovala mariborskou arcidiecézi s poukazem na to, že měla za jednání dotyčného kněze odpovědnost. Žádala přitom odškodné 140 000 eur.

Je jedno, jestli o události píší komunistické noviny, nebo nějaké jiné. Zneužívat se nemá a kdo něco takového provede, má být potrestán. V tomto ohledu se k radosti komunistických novin jako součást médií kolegiálně připojuji. Jen bych rád připomenul i ono pověstné B: je známo, že v katolických organizacích ke zneužívání docházelo a že církevní představení to tutlali. To je třeba odsoudit a potrestat. Stejně tak je ale známo, že podíl zneužívání tu byl statisticky nižší, než v institucích světských, jako byly školy a skautské oddíl a podobně. A ještě tu třešničku na závěr (komunisté třešně rádi, asi že mají takovou krvavou barvu): omluvili se už někdy komunisté za to, jak příslušníci Státní bezpečnosti využívali placených prostitutek k vydírání a získávání potenciálních agentů? Omluvili se někdy za sexuální násilí, ke kterému docházelo v jejich tzv. nápravných zařízeních? Omluvili se za vydírání lidí s homosexuální orientací, které chtěli naverbovat jako agenty? Za těmito zločiny nebyla lidská slabost, ale chladně promyšlený mocenský plán. Rád si o tom jako věrný čtenář Haló novin v tomto listu něco přečtu. A ještě raději o „mastném odškodnění za znásilnění komunisty“.